Профілактика недоумства – відсутність стресів

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Вчені з Гетеборзького університету в Швеції помітили і науково обгрунтували зв’язок між стресом і слабоумством, яке може розвинутися в старості.

Розвиток слабоумства, медична назва «деменція», виникає в літні роки і характеризується зниженням пізнавальної діяльності людини, а також розпадом психічних функцій через ураження мозку. Лікарі вважають, що на розвиток слабоумства робить вел ... Читати далі »

Подробнее

Створено наручний атомний годинник

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Американська годинникова компанія Bathys Hawaii представила прототип наручного атомного годинника. Пристрій одержав назву «Цезій-133» і не потребує зовнішніх джерел для високої точності роботи.

Хронометр збивається за 1000 років всього на одну секунду. За словами засновника компанії доктора Джона Паттерсона, технологія, за якою створено годинник, здавалася неймовірною ще 10 років том ... Читати далі »

Подробнее

Найбільші проекти сонячних електростанцій на сьогоднішній день

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Техаський університет A & M (Texas A & M University) представив свій новий проект. На суму $ 600 млн, університетський проект оголошений найбільшим серед проектів з дослідження та розробки.

Мобільні телефони змінюють мозок користувачів

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Психолог Ларрі Розен (Larry Rosen), що вивчає вплив різних гаджетів на людину, дійшов висновку: мобільні телефони є причиною змін в мозку користувачів, і головний доказ цього – фантомна вібрація.

Ще п’ять років тому вчені звернули увагу на те, що користувачі мобільних телефонів відчувають фантомні вібрації. Ось яскравий приклад даного синдрому: власник смартфона відчуває його вібраці ... Читати далі »

Подробнее

Стабільна вага продовжує життя на 15 років

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Незважаючи на те, що ожиріння продовжує залишатися вкрай небезпечним захворюванням, незначна зайва вага, як довели дослідники з університету Огайо, у людини у віці 50 років дає їй шанс прожити на 15 років довше за своїх однолітків з ідеальною вагою.

Пояснюють вчені дане явище стабільністю. Люди, які постійно скидають або набирають вагу, піддають свій організм стресу, чого не скажеш п ... Читати далі »

Подробнее

Прибережні міста повільно тонуть під власною вагою

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Звичайно, Ви ніколи не помітите цієї тенденції, просто гуляючи вулицями прибережних міст світу. Занадто повільно відбуваються ці процеси. Однак вони відбуваються. Нехай повільно, але постійно. Від Венеції і до Джакарти, прибережні міста безперервно опускаються. Десь на міліметр-два, а десь і на кілька сантиметрів на рік.

Вчені, що вивчають ці процеси десятиліттями, стверджують, що мі ... Читати далі »

Подробнее

Озеро, що перетворює тварин в камінь

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Данте вважав, що Стікс – це не річка, а широке смертельне болото, що заповнює все п’яте коло пекла. Озеро Натрон на півночі Танзанії може послужити непоганою ілюстрацією до творіння поета.

Якщо ви – не лужна ... Читати далі »

Подробнее

“Киснева революція” на Землі

Дата: 04.10.2013 / Комментариев: 0

Різке зростання кількості кисню в атмосфері Землі, який створив передумови для виникнення сучасних форм життя, стався не під час «кисневої революції», що трапилася 2,4 млрд років тому, а дещо пізніше.