Платформи Cleanup очистять світовий океан від пластмасового сміття

Дата: 23.10.2013 / Комментариев: 0

Екологічні мітинги і акції протесту – це дуже модно. Але людей, які роблять щось реальне для боротьби із забрудненням навколишнього середовища, дуже небагато. Боян Слат (Boyan Slat), студент Дельфтського технологічного університету, який вивчає аерокосмічну техніку, вирішив позбавити світовий океан від пластмасового сміття. У його проекті поєднуються енвайронменталізм (соціальний екологічний рух), технологічність і креативність. Проект Ocean Cleanup збирається використовувати п’ять природних океанічних кругообігів (два в Атлантиці, два – в Тихому океані, і один – в Індійському) для своїх «сміттєзбиральних» мандрів.

Комахи-кіборги наповнять будинок

Дата: 23.10.2013 / Комментариев: 0

Дослідники з Державного університету Північної Кароліни розробили програмне забезпечення, яке дозволить вивчати будівлі за допомогою кіборгізованних комах.

Нова технологія стане в нагоді військовим і рятувальникам, яким доводиться діяти в незнайомому середовищі. У майбутньому картографувати, наприклад зруйновану будівлю, зможе рій роботів або кіборгізованних комах. Управляти роєм буде простий алгоритм, що спирається на хаотичний рух.

... Читати далі »

Подробнее