Елон Маск хоче створити глобальну систему супутникового Інтернету

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Як відомо, мільярдер Елон Маск (Elon Reeve Musk) заснував компанії SpaceX, Tesla Motors і платіжну систему PayPal. Тепер він задумався про новий амбітний проект — йдеться про виведення в космос масштабного угруповання супутників, потрібних для надання послуги Інтернет.

Супутникове угрупування повинно налічувати близько 700 малих космічних апаратів, вагою близько 110-115 кг. Це майже в два рази менше маси комерційних комунікаційних супутників, які використовуються зараз. При цьому ціна супутника не повинна перевищувати одного млн. доларів.

Увагу приковує і велике число апаратів, адже нова група за своїми масштабами в десять разів ... Читати далі »

Подробнее

Росія хоче запустити більш «достовірну» версію Вікіпедії

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Президентська бібліотека імені Бориса Єльцина опублікувала в п’ятницю комюніке, в якому йдеться про намір розробити «альтернативну» версію знаменитої енциклопедії, створюваної при співпраці користувачів інтернету, пише Мартін Унтерсінгер в статті, надрукованій в газеті Le Monde.

Онлайн-енциклопедія Вікіпедія недостатньо «деталізована і достовірна» в тому, що стосується Росії, йдеться у зверненні співробітників президентської бібліотеки імені Бориса Єльцина. Бібліотека оголосила про намір створити «альтернативну» версію вільної енциклопедії, яку може редагувати кожен.

За задумом авторів, російський варіант енциклопедії буде містити достовірну та об’єктивну інформацію про Росію і її населення, він буде постійно оновлюватися і ... Читати далі »

Подробнее

Перспективи та майбутнє Інтернету

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Венчурний капіталіст №1 Юрій Мільнер в інтерв’ю Forbes розповів про перспективи і ризики розвитку глобального Інтернету. Представляємо деякі витяги з цієї бесіди.

***
Тема інтернету продовжує бути для нас цікавою. Якби це було не так, ми б зараз думали про якісь інші сектори. Але нам цікавий вплив інтернету на інші сектори економіки, в які ми не інвестуємо.

Близько 5 млрд людей онлайн через 5-7 років плюс 20 млрд пристроїв — це дуже цікавий прогноз, який часто недооцінюється. Годинники, холодильники, телевізори, окуляри та інше, інше — все, що не телефони, це теж треба по ... Читати далі »

Подробнее

Виглядати на десять років молодше. П’ять простих правил

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Чи знаєте ви, що після сорока років тіло людини починає старіти швидше? Без правильного харчування і фізичних вправ тіло з кожним роком додає собі ще шість зайвих місяців. Це означає, що, якщо зараз Вам сорок, то в сорок чотири Ви будете виглядати і відчувати себе на всі сорок вісім, а в шістдесят — на сімдесят! А це ми бачимо кожен день, просто озирніться навколо.

Починаючи з тридцатип’ятилітнього віку наше тіло втрачає все більше мускулатури, накопичуючи більше жиру, навіть якщо харчування залишається як і раніше.

Але, знаючи п’ять основних правил боротьби зі старінням, цей процес можна зупинити, головне — ніколи не пізно почати. П&rs ... Читати далі »

Подробнее

НАСА опублікувало художнє зображення чорної діри

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

На ілюстрації, опублікованій НАСА, продемонстровано вихровий рух газу навколо чорної діри.

Чорна діра — це об’єкт у Всесвіті, що володіє неймовірною масою, стиснутою в дуже невеликому просторі, що її гравітаційна сила не відпускає навіть фотони світла. На ілюстрації продемонстровано вихровий рух газу навколо чорної діри.

Чорні діри можуть бути великими або маленькими. Ряд учених вважає, що існують чорні діри всього в один атом, маса яких перевищує масу гори.

 

Подробнее

Китайський мільйонер зніс всі хатини в своєму рідному селі і побудував кожному жителю по віллі. Безкоштовно

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Китайський бізнесмен Сюн Шуіхуа найняв бульдозеристів, щоб зрівняти із землею всі дерев’яні споруди свого рідного села на півдні Китаю і знищити його брудні дороги.

На цьому місці він збудував по новенькому фешенебельному будинку для кожної родини, що мешкає в селі.

 

... Читати далі »

Подробнее

Арктика до кінця 21 століття залишатиметься в літній час без льоду

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Американські вчені повідомили, що до кінця 21 століття в літній час Арктика може залишатися без крижаного покриву. В ході проведеного дослідження вони з’ясували, що такий стан речей може бути викликаний в разі збереження процесу глобального потепління при збільшенні кількості викиду в атмосферу вуглекислого газу.

Фахівці зробили аналіз декількох космічних знімків і встановили, що кожні десять років зменшується арктичний крижаний покрив приблизно на 13% через парниковий ефект. У поточному році зафіксований найнижчий рівень за 36 років спостережень, розтануло 5000000 квадратних кілометрів крижаного покриву.< ... Читати далі »

Подробнее

Матеріал, який відштовхує будь-яку рідину

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Інженери з Каліфорнійського університету (США) Тіні Ліу (Tingyi Liu) і Чанг-Джин Кім (Chang-Jin Kim) створили матеріал, який володіє властивостями, що дозволяють відштовхувати будь-яку рідину. Причому ефект стає можливий не за рахунок хімічного покриття поверхні, а завдяки особливій механічній обробці. Про розробку вчені розповіли в статті, опублікованій в журналі Science.

Щоб добитися ефекту відштовхування рідини, інженери особливим чином обробляли скло і метал. Поверхня ставала схожа на сітку із забитих цвяхів, капелюшки яких розташовувалися один від одного на відстані 20 мікрометрів (приблизно одна п’ята діаметра людського воло ... Читати далі »

Подробнее

Європейський парламент голосує за розпад Google

Дата: 01.12.2014 / Комментариев: 0

Європейський парламент незабаром буде приймати рішення відносно компанії-гіганта Google. Парламентарії мають намір визначити подальшу діяльність цієї компанії і прийняти рішення про можливе розмежування пошукового сервісу, а так само додаткових послуг компанії Google. Чи можливий при цьому розпад Google? Рішення членів Європейського парламенту, як передбачається, поставить крапку в антимонопольному розслідуванні щодо корпорації Google, яке триває вже протягом чотирьох років. Відомо, що парламентарії не зможуть зламати певну систему, яка прийнята в корпорації Google, але підсумки їх голосування, як очікується, покажуть досить чітку позицію влади в регулюванні відносин між постачальниками послуг та їх споживачами ... Читати далі »

Подробнее