Автобус-тунель вийшов на випробування в Китаї

Дата: 19.08.2016 / Комментариев: 0

У провінції Хебей (північ Китаю) почалося тестування «громадського транспорту майбутнього» – автобуса Transit Elevated Bus (ТЕВ-1).

ТЕВ-1 – революційне рішення для громадського транспорту. Його довжина становить 22 метри, ширина – майже 8 метрів, висота – 5 метрів. У такому вигляді його місткість – до тисячі пасажирів. Але конструктори запевняють, що довжина ТЕВ-1 може бути без проблем збільшена ... Читати далі »

Подробнее

Вчені: Інформації у світі стає занадто багато

Дата: 19.08.2016 / Комментариев: 0

Великі британські вчені стурбовані: кількість інформації у світі стає більше і більше. Це має пряме відношення до зростання електроенергії, в тому числі за рахунок сучасних ґаджетів. Сумарний обсяг трафіку, споживаного середньою сім’єю в Британії протягом місяця, збільшився з 17,3 ГБ в 2011 році до 82,5 ГБ в 2015 році.

Стрімко збільшується і загроза у вигляді нескінченного зростання обсягу споживаної населенням електроенергії. На думку дослідників, різкий підйом популярності інтернет-ґаджетів на планеті Земля визн ... Читати далі »

Подробнее

В боротьбі з раком може ефективно допомогти кров акул

Дата: 19.08.2016 / Комментариев: 0

Кров великих акул в боротьбі з раком запропонували використовувати дослідники з Ізраїлю. На їх думку,
у крові морських мешканців міститься досить велика кількість унікальних антитіл, здатних боротися з небезпечними раковими захворюваннями. Це відкриє нову еру в лікуванні злоякісних онкологічних утворень.

... Читати далі »

Подробнее

Глобальне потепління вбиває рибу в найбільшому озері Африки

Дата: 19.08.2016 / Комментариев: 0

Озеро Танганьїка — найстаріше озеро Африки. Риба, яка в ньому водиться, є критично важливою частиною раціону людей, що живуть по берегах озера. Однак в останні роки кількість риби в озері різко скоротилося.

Згідно новому дослідженню, проведеному вченими з Університету Арізони в США, головна причина тривожної тенденції — глобальне потепління, а не надмірний вилов риби.

... Читати далі »

Подробнее

Стародавні люди спаровувалися з невідомим видом людиноподібних істот

Дата: 19.08.2016 / Комментариев: 0

У народів Тихого океану виявлені гени, отримані від представників іншого виду людей. Жителі Південно-Східної Азії, Австралії і Океанії зберегли фрагменти ДНК, отримані від схрещування з поки невідомим видом древніх людей. Можливо, це були Homo erectus, з якими вони зустрілися біля узбережжя Тихого або Індійського океану. Але можливо, йдеться про поки невідомий вид вимерлих гомінід.

Вважається, що з своєї африканської прабатьківщини стар ... Читати далі »

Подробнее