Аналіз крові допоможе визначити схильність до самогубства

Дата: 30.08.2013 / Комментариев: 0


Напевне, дуже маленький відсоток людей на запитання, чи схильні вони до суїциду, дасть позитивну відповідь. Проте ніхто не знає, що буде далі, і навряд чи людина, коли вже впевнена, що хоче покінчити з життям, буде радитись щодо свого психічного стану зі знайомими чи лікарями. Вчені знайшли спосіб визначити, чи закладені такі настрої в організмі з народження, що дасть змогу виявити проблему раніше, ніж вона з’явиться. Виявляється, це можна зробити, враховуючи біологічні ознаки "групи ризику”.
Психіатр Олександр Нікулеску та його колеги зайнялись пошуком "біомаркерів самогубства” в крові, оскільки людський мозок – надзвичайно ск ... Читати далі »

Подробнее

Від чого залежить щастя?

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Перша чакра (йоги називають її мулдахара) розташована в проміжності, між анусом і статевими органами. У жінок її осереддя в області задньої стінки піхви, у чоловіків-в зоні простати. Якщо дивитися на хребет людини, то вона локалізована в області перших трьох хребців, самих нижніх, тобто, в зоні крижів.

Можна нічого не знати про практики йогів, але при цьому бути здоровою та щасливою людиною, якщо ця важлива зона активна і працює як годинник.
Саме в першій чакрі, згорнувшись клубочком, дрімає найсильніша, чиста космічна частина людини-енергія Кундаліні. Коли вона прокидається і рухається вгору по хребту, людина стає мудрим як Каа з “Мауглі”, сильним як Багіра, чесним і турботливим як Балу і багатошаровим і наповненим життям, як джунглі.
У кожної людини були моменти такого підйому Кундаліні, як правило, вони припадають на період закоханості, коли сексуальне бажання ще не ... Читати далі »

Подробнее

Чоловіки щасливіші від жінок

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Дослідники з Великобританії з’ясували, що в багатьох аспектах сучасного життя представники сильної статі відчувають більше задоволення в порівнянні з жінками, передає видання “Daily Telegraph”.

У чоловіків, як показали результати дослідження за участю жителів Великобританії, проведеного організацією Benenden Health, був відзначений більш високий “рівень щастя” в семи аспектах життя з 12.
У список цих життєвих аспектів увійшли: рівень зарплати, зовнішність, перспектива кар’єрного росту, ставлення інших людей, вага тіла, загальна фінансова ситуація, а також гарантія зайнятості.
Жінки відчували себе щасливішими, напротивагу протилежній статі в плані любові, інтимного життя, а також в плані здоров’я і місця проживання.
У середньому, згідно з результатами дослідження, рівень достатку життям серед дорослого населення Великобританії складає 64%.
“Врахову ... Читати далі »

Подробнее

Цікаві факти про яблучний сік

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Недавно вченими були встановлені цікаві факти, що яблучний сік – один з найкорисніших фруктових напоїв – покращує не тільки роботу мозку, але також полегшує стан людей, які страждають від хвороби Альцгеймера.

Натуральний яблучний сік сьогодні є одним з найбільш доступних фруктових напоїв. Користь вживання яблук в якості профілактики недокрів’я відома давно. Однак мало хто знає, що цілющі властивості яблук не закінчуються на цьому.
Яблучний сік, як показали експерименти, може блокувати вироблення бета-амілоїду (фрагмент білка), присутнього в мозку людей з хворобою Альцгеймера. Дослідники відзначили, що найбільш виражений позитивний ефект, відзначений ними у піддослідних, проявлявся, як правило, при щоденному вживанні двох склянок яблучного соку протягом місяця. У пацієнтів значно покращився стан: їх поведінка стала більш адекватною, знизився рівень тривожності, а також пр ... Читати далі »

Подробнее

Бюстгальтер шкодить жіночому здоров’ю

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Жінкам немає потреби носити бюстгальтери, стверджують французькі вчені.
Результати 15-річного дослідження довели, що бюстгальтери є “помилковою необхідністю” і не приносять ніякої користі жіночим грудям.

“З точки зору медицини, фізіології та анатомії, для грудей не корисно позбавляти їх сили тяжіння”, – заявив автор дослідження Жан-Дені Руйон (Jean-Denis Rouillon) з Університету Безансон у Франції. “Навпаки, груди з бюстгальтером стають більш обвислими”.
Професор Руйон фахівець в галузі спортивної науки, провів ретельні вимірювання грудей у 130 жінок протягом дослідження в університетській лікарні. Він дійшов висновку, що бюстгальтери не полегшують біль у спині і призводять до звисання грудей.
Одна з учасниць, яка зняла бюстгальтер два роки тому і більше не одягала його, заявила, що тепер вона “легше дихає”, у неї покращилася постава і зменшився біль в спині. ... Читати далі »

Подробнее

Технічні винаходи недалекого майбутнього

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Ми завжди мріємо про щось неможливе, що збудеться через 15-20 років. Технічні винаходи та інновації створюються в геометричній прогресії з новими хай-тек гаджетами, отже, вже через десятиліття ми буде використовувати гаджети, які повністю змінять наше життя.
Ось що буде «в моді» у 2030 році:

Мрії на подушках
У 2030 році ми, напевно, будемо в змозі контролювати електричні сигнали мозку за допомогою спеціальних провідних волокон в тканинах подушок. Зможемо дізнатися не тільки те, коли людина поруч з нами мріє, але і визначити, про що вона мріє. Ця технологія покаже сни, які бачить людина.
Мозок прив’язаний до комп’ютера, щоб поділитися «свідомістю»
За допомогою цієї технології ми зможемо прив’язати наш мозок до комп’ютера і обмінюватися один з одним свідомістю, використовуючи переваги іншого. Комп’ютер отримає людський дотик, а людина стане розумною, як ко ... Читати далі »

Подробнее

Інтернет важливіший від води

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

На думку жителів Лондона, серед яких було проведено опитування, інтернет стоїть на першому місці зі списку найбільш важливих ресурсів, обігнавши воду, тепло і телебачення.
Коли їх запитали, що є життєво важливих для їхнього будинку, 38% відповіли що відчували б найвищий рівень стресу, якби у них не було доступу до інтернету. А відсутність води турбувало лише 32%. Всього 18% опитаних лондонців вважають, що найважливіше – це тепло в будинку.

Відсутність телебачення було б проблемою номер один у 8% учасників опитування, а відсутність пральної машини головна біль для 4%.
Варто відзначити, що подібне опитування було проведено і в 2012 році, і тоді 17% поставили інтернет першим у списку найбільш важливих речей для дому.
В останньому дослідженні учасників опитування запитали, як довго вони змогли б прожити без доступу до інтернету. На повну відсутність інтернету не по ... Читати далі »

Подробнее

Наслідки раю

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Як створити рай? Важко сказати, принаймні, стосовно людей. У 1972 році Джон Б. Калхун спробував створити рай для мишей: квадратний бак два на два заввишки півтора метра. Келхун стверджував, що соціальні ефекти перенаселення щурів, які спотсерігалися в експериментах, можуть розглядатися як модель майбутнього людської цивілізації.

У своїх дослідженнях Келхун вводить поняття «поведінкова раковина», що позначає спотворену поведінку в умовах надмірної популяційної перенаселеності і відхилення від норм поведінки. Роботи Калхун отримали світове визнання. Він виступав на конференціях по всьому світу і працював в різноманітних проектах НАСА, наприклад, в окрузі Колумбія в проекті по боротьбі з переповненістю місцевих в’язниць.
Їжа, помірний клімат, чистота, гнізда для самок, горизонтальні і вертикальні ходи для самців – ось основні риси мишачого раю. У рай відправили чотири пари здо ... Читати далі »

Подробнее

Біопаливо з кінського гною

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Грибки, присутні в кишечнику коней і в кінському гної, містять в собі безліч ферментів, які можна використовувати для здешевлення і прискорення виробництва біопалива з рослинної сировини, заявили американські біохіміки на щорічній конференції Американського хімічного співтовариства в Новому Орлеані.

“Природа розпорядилася так, що нам дуже складно дістати целюлозу з рослинної біомаси. Додатково до цього, потрібно володіти ферментом, який перетворив би її в цукор. Ми знайшли грибок в кишечнику коней, здатний вирішити обидва завдання – він харчується рослинними клітинами, багатими лігніном і целюлозою, і перетворює їх у цукор. Цей організм – потенційний “скарб” ферментів, здатних значно скоротити вартість біопалива “, – заявила Мішель О’Маллі (Michelle O’Malley) з університету Каліфорнії в Санта-Барбарі (США).
О’Маллі і її колеги знайшли важливе рішення проблеми з виробництва ... Читати далі »

Подробнее

Інтелект жінки впливає на здоров’я мужчини

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Шведські дослідники з’ясували, що чоловіки, які перебувають у шлюбі з розумними жінками, мають відчутно міцніше здоров’я. Подібні висновки випливають, головним чином, з результатів дослідження за участю півтора мільйона сімейних пар, яке було проведене фахівцями зі Швеції. Результати аналізу отриманих даних показали, що від рівня освіченості подружжя залежить стан здоров’я чоловіка. Тоді як чоловічий інтелект не має такого чудодійного впливу.

Подібні результати, як відзначають вчені, пояснюються тим, що право приймати важливі рішення щодо способу життя сім’ї належить саме дружині. Крім того, в більшості випадків вона підбирає раціон харчування.
Отже, від освіченості дружини залежить правильність прийнятих нею рішень. Тим часом, чоловік також займає в сімейному житті одну з ключових позицій, адже найчастіше він є добувачем грошей. Зароблені ним гроші визначают ... Читати далі »

Подробнее
« 1 2 ... 41 42 43 44 »