19:23
Автокрісла для дітей виявилися бруднішими від кришок унітазів

Британські дослідники з Університету Бірмінгема виявили на дитячих автокріслах в два рази більше небезпечних бактерій, ніж на кришці унітазу середньостатистичного туалету.

В ході аналізу проб вчені виявили, що на одному квадратному сантиметрі дитячого крісла живе приблизно 100 потенційно небезпечних бактерій і грибків. Для порівняння, на поверхні туалету мешкають приблизно 50 мікроорганізмів на сантиметр. Серед знайдених бактерій — сальмонела і E.coli. У дослідженні аналізувалися 20 машин. При цьому виявилося, що майже половина людей забиває машину всяким мотлохом, і кожен 20-й потрапляв або був на межі ДТП через безлад.

Читайте також: Кнопки в ліфтах лікарень брудніше кришок унітазу

Фахівці вважають, що подібна статистика повинна послужити додатковим приводом частіше проводити прибирання в машині. Проте опитування показало, що 60% автомобілістів не підозрюють, чим загрожує бруд в машині для водія і пасажирів.

Згідно з отриманими даними, приблизно кожен п’ятий прибираєтьсяв машині тільки раз на рік. Найбруднішим місцем був визнаний автомобільний килимок для ніг. Тут на одному сантиметрі мешкали кілька тисяч бактерій. Найбільш брудні машини були у любителів їсти за кермом. До речі, 37% опитаних повідомили, що втекли б від представника протилежної статі, якщо б у нього/неї в машині було б брудно.

Переглядів: 389 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: