17:49
Бюстгальтер шкодить жіночому здоров’ю
Жінкам немає потреби носити бюстгальтери, стверджують французькі вчені.
Результати 15-річного дослідження довели, що бюстгальтери є “помилковою необхідністю” і не приносять ніякої користі жіночим грудям.

“З точки зору медицини, фізіології та анатомії, для грудей не корисно позбавляти їх сили тяжіння”, – заявив автор дослідження Жан-Дені Руйон (Jean-Denis Rouillon) з Університету Безансон у Франції. “Навпаки, груди з бюстгальтером стають більш обвислими”.
Професор Руйон фахівець в галузі спортивної науки, провів ретельні вимірювання грудей у 130 жінок протягом дослідження в університетській лікарні. Він дійшов висновку, що бюстгальтери не полегшують біль у спині і призводять до звисання грудей.
Одна з учасниць, яка зняла бюстгальтер два роки тому і більше не одягала його, заявила, що тепер вона “легше дихає”, у неї покращилася постава і зменшився біль в спині.
Раніше британське дослідження, проведене вченими з Університету Кардіффа, виявило, що бюстгальтери, можливо, є винуватцями розвитку раку грудей. Жінки, що не носили бюстгальтер, як правило відчували менше болю. Хоча прямий зв’язок бюстгальтерів з раком грудей не була виявлена, можливо, існує взаємозв’язок між болем у грудях і раком молочної залози.
Як визначити розмір бюстгальтера?
Якщо ви не готові відмовитися від цієї невід’ємної частини жіночого гардеробу, важливо правильно визначити розмір бюстгальтера. Неправильно підібраний бюстгальтер може призводити до дискомфорту і болю, подразнення шкіри та інших проблем.
Щоб визначити розмір бюстгальтера потрібно зробити два виміри:
1. Виміряйте обхват під грудьми
За допомогою сантиметрової стрічки виміряйте обхват під грудьми. Стрічка має щільно прилягати і проходити горизонтально. Отримане число в сантиметрах потрібно округлити в більшу або меншу сторону.
2. Виміряйте обхват грудей
Для отримання обхвату грудей вимірювання проводять по самим виступаючим точкам грудей. Сантиметрова стрічка повинна вільно прилягати, не стягуючи груди.
3. Визначте розмір чашки
Щоб обчислити розмір чашки бюстгальтера, потрібно відняти з обхвату грудей обхват під грудьми. Розмір чашечки вказується латинськими літерами.
Отримані значення, що відповідають розміру бюстгальтера, можна знайти в таблиці.
Переглядів: 1573 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Теги: Бюстгальтер шкодить жіночому здоров | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: