14:06
Брати і сестри – передумова щасливого шлюбу

У дитинстві багатьом хлопчикам та дівчаткам здається, що їхні брати чи сестри – суцільна проблема: вони можуть забирати їхні іграшки, одяг, на довгий час займати ванну, та й узагалі інколи здається, що батьки їх люблять більше. З віком це відчуття проходить, а замість нього з’являється усвідомлення того, що ти цю людину любиш і цінуєш, що рідні брат чи сестра – найліпші друзі. Нещодавно соціологи довели й наступне: наявність брата чи сестри в дитинстві впливає не лише на характер, тобто на внутрішню складову, а й на зв’язки з соціумом.


Дослідження показали, що за такої умови ймовірність розлучення в майбутньому падає на два відсотки. Ця теорія належить вченим з університету штату Огайо, які для визначення результату провели аналіз даних перепису населення. Також вони визначили, що тоді, коли сім’я складається з семи або більшої кількості чоловік, ймовірність невдалого шлюбу в майбутньому фактично дорівнює нулю: це пояснюється позитивним впливом на соціалізацію дитини під час її взаємодії з членами великої родини.

Соцопитування проводилося з 1972 до 2012 року; в ньому взяло участь 57 тисяч осіб у 28 населених пунктах. За словами американських вчених, в усіх досліджуваних поколіннях виявилися переваги багатодітних сімей. Професор Університету Де Монфор, Лестер, Великобританія, Тоні Кессіді стверджує, що на кількість розлучень водночас впливає і стать дитини, яка також проживає у сім’ї. Результатом дослідження, у якому взяли участь 571 юнаків у віці від 17 до 25 років, є те, що наявність сестер однозначно впливає на сімейне благополуччя людини в майбутньому, чого не можна сказати про братів.

Як засвідчує Кессіді, це пов’язано з тим, що дівчатка не звикли приховувати свої почуття та емоції, більш відкриті, а хлопчики навіть своїм рідним соромляться озвучувати справжні переживання. Це доволі яскраво відбивається на емоційному розвитку брата чи сестри і грає колосальну роль для не тільки подружнього, а й узагалі дорослого життя.

Переглядів: 464 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: