22:17
Чи варто купувати квартиру в Києві в 2015 році?

Отже, за вікном криза, ринок нерухомості стагнує вже не перший місяць. Невеликий спалах попиту, обумовлений міграцією біженців зі східних проблемних регіонів пішов на спад (ріелтор, який здійснює свою діяльність на київському ринку нерухомості, повідомив нашій редакції, що в середині літа 2014 кожна друга угода купівлі нерухомості здійснювалася переселенцями, проте на сьогоднішній серед людей, що купують квартиру в Києві — біженець кожен п’ятийОтже, за вікном криза, ринок нерухомості стагнує вже не перший місяць. Невеликий спалах попиту, обумовлений міграцією біженців зі східних проблемних регіонів пішов на спад (ріелтор, який здійснює свою діяльність на київському ринку нерухомості, повідомив нашій редакції, що в середині літа 2014 кожна друга угода купівлі нерухомості здійснювалася переселенцями, проте на сьогоднішній серед людей, що купують квартиру в Києві — біженець кожен п’ятий).

А що далі? Що відбуватиметься з ринком нерухомості, наприклад, до початку літа? Наважимося припустити, що ситуація буде наступна.

У доларовому еквіваленті ціни ще просядуть відсотків на двадцять-тридцять. Причому, на вторинному ринку просяде сильніше. Це обумовлено тим, що на ньому великий відсоток вимушених продажів (розмін, переїзд, продаж спадщини), в той час, як забудовники, які взяли кредити в банках в доларах, змушені будуть тримати доларову ціну за квадратні метри для підтримки необхідного рівня прибутковості інвестиційного проекту .

При цьому на ринку первинної нерухомості буде спостерігатися більша різноманітність «форм і фасонів», в той час, як вторинка сильно збідніє в плані асортименту — найбільш підприємливі громадяни, спекулянти, і ті, кому нікуди поспішати, притримають квартири до кращих часів. Така ж ситуація і на московському ринку нерухомості, тому купити новобудови в королеві від забудовника на www.2330246.ru в національній валюті зараз дуже вигідно.

Вигідна угода 2015?

Отже поступово ми підходимо до найголовнішого — в 2015 році на нашу думку, буде вигідно купувати нерухомість в Києві. Однак для успішного придбання необхідно постійно моніторити ринок, так як найбільш вигідні пропозиції, а значить найбільш термінові, будуть йти швидко.

А коли можна отримати прибуток?

Питання хороше. У випадку з орендною нерухомістю, прибуток можна отримати одразу за покупкою. Якщо квартира купується з метою інвестування, то орієнтовно років через п’ять можна говорити про 30% зростання ціни. Однак, такі речі на сьогоднішній момент слабо передбачувані. Так що в будь-якому випадку, всі угоди з нерухомістю 2015 будуть проходити в зоні підвищеного інвестиційного ризику.

Переглядів: 471 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: