22:46
Як почистити срібло в домашніх умовах

Срібло — один з найпопулярніших металів, з якого роблять красиві ювелірні прикраси. Незважаючи на його красу в ньому є один дуже суттєвий недолік — срібло має властивість тьмяніти. Сьогодні ми розповімо вам, як почистити срібло в домашніх умовах.

Для того щоб почистити срібло непотрібно особливих зусиль. Щоб це зробити ви можете придбати спеціальні засоби для його чистки, або ж скористатися засобами, які є в кожному домі.

 

Як почистити срібло спеціальними засобами

Щоб почистити срібло спеціальним для цього засобом — ознайомтесь з інструкцією до нього. Як правило, є два види засобів для чищення срібла: сухі і ті, що розводяться у воді. У першому випадку — сухі, втираються в виріб і таким способом його очищають. У другому випадку — розчиняються у воді і туди поміщається виріб, після чого протирається м’якою тканиною.

Якщо ж ви віддаєте перевагу використовувати домашні засоби, то про те, як з їх допомогою чистити срібло ми розповімо детальніше.

Як почистити срібло домашніми засобами

Почистити срібло в домашніх умовах можна нашатирним спиртом, зубним порошком і водою. Попередньо опускаємо вироби зі срібла в гарячу воду, в яку потрібно додати зубний порошок. На 0,5 л води додайте дрібку сипучого засобу, добре його розмішайте і занурте туди срібні прикраси на 10-15 хвилин. Потім у невеликій ємності змішайте нашатирний спирт із зубним порошком в пропорції 2: 1 і розбавте їх 5-ма частинами води. Отриману субстанцію нанесіть на м’яку тканину і гарненько почистіть виріб. Після цього промийте прикрасу у воді і протріть його сухою ганчіркою.

Як швидко почистити срібло в домашніх умовах содою

05-12-14-foto-cikavosti600x415-1

Ще один схожий аналогічний спосіб почистити срібло при умові, якщо у вас немає зубного порошку. Для цього, як і в попередньому варіанті, беремо ємність в 0,5 л, наливаємо в неї гарячу воду, насипаємо дрібку солі і розмішуємо, після чого опускаємо у воду срібні вироби. Через кілька хвилин покладіть виріб на долоню і насипте на нього дрібку солі. Потім в руці трохи розчиніть соду водою і гарненько очистіть прикраси зубною щіткою з усіх боків. Особливо сконцентруйтеся в складних місцях, так як там виріб вичищається дуже складно. В кінці процедури сполосніть виріб у проточній воді і добре натріть сухою тканиною.

Переглядів: 395 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: