23:02
Як правильно заряджати ґаджети

«Не використовуйте свій телефон, поки він заряджається». «Не залишайте його включеним на ніч». «Завжди повністю розряджайте» …

Коли справа доходить до смартфонів, знавців відразу стає дуже багато. Люди придумали мільйон безглуздих правил на тему того, як нібито потрібно з ними поводитися. Mashable зібрав п’ять найбільш популярних міфів про те, як правильно заряджати смартфони, планшети та інші електронні пристрої.

Міф 1: Неоригінальні зарядні пристрої вбивають батарею

Правда: Зарядні пристрої бренду «no-name» — це, звичайно, не оптимальна річ, але не варто боятися ними користуватися. Блог Lifehacker навіть провів серйозний професійний тест різних зарядок від різних виробників.

Висновок: всі пристрої, за винятком оригінальних, фірмових, працюють не ідеально. Але користуватися ними можна: для акумулятора це практично завжди безпечно. Недолік підробок — в тому, що вони недостатньо швидко і ефективно заряджають ґаджети, а не в тому, що вони нібито знищують батареї.

Міф 2: Ви не повинні використовувати телефон під час зарядки

Правда: Якщо ви не користуєтеся дешевими китайськими зарядками, то можете користуватися телефоном коли завгодно.

Є страшні причини у цього міфу. В інтернеті повно історій, коли телефон вибухав у вуха користувача прямо під час розмови. Одна з таких історій трапилася в липні 2013 року: стюардеса Ма Айлун розмовляла по iPhone 4, коли він заряджався, і він вибухнув біля її вуха. Пізніше стало відомо, що вона використовувала дешеву зарядку від стороннього виробника.

 

ЖОДНОГО такого інциденту при використанні фірмової зарядки Apple не було зафіксовано. Використовуйте зарядні пристрої від виробників, яких рекомендує Apple.

Міф 3: Якщо залишати телефон заряджатися на всю ніч, це вбиває батарею

Правда: ваш телефон розумніший, ніж ви думаєте. Після того, як він повністю зарядиться, просто відключить подачу електрики до акумулятора. І той не буде використовуватися взагалі. Але ось у чому дійсно є секрет.

Ваш акумулятор прослужить довше, якщо ви будете тримати рівень його зарядки в межах 40-80%. Не розряджайте повністю, і не заряджайте його до 100%.

Міф 4: Не можна допускати, щоб телефон вимикався

Правда: Ваш смартфон потребує перерви. Тому відключайте його по можливості на ніч: це корисно і для пристрою, і для вашого здоров’я. Це серйозно збільшує термін служби батареї.

Фахівці Apple рекомендують вимикати телефон хоча б на пару хвилин і хоча б раз на тиждень. Ті ж правила діють і щодо Android-смартфонів.

Міф 5: Не заряджайте телефон до тих пір, поки він повністю не розрядиться

Правда: телефон потрібно заряджати кожен день. Літій-іонні акумулятори, які використовують Samsung і Apple, нормально працюють тільки до тих пір, поки ви не розряджаєте їх на всі сто відсотків.

Не допускайте, щоб телефон розряджався повністю — і його акумулятор прослужить вам довше. Пам’ятайте про правило 40-80%.

Бонусний факт: зайве тепло і холод дійсно руйнують батарею.

Це абсолютна правда. Якщо ваш телефон періодично по кілька десятків хвилин знаходиться або на морозі або, навпаки, в температурі, яка сильно перевищує кімнатну, його батарейка буде вмирати дуже швидко. Ви можете бути впевнені, що ваш пристрій в абсолютній безпеці тільки тоді, коли він знаходиться в приміщенні з температурою вище нуля але менше 40 градусів.

Переглядів: 322 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: