13:29
Як встановити відеоспостереження

Завдяки постійним технічним нововведенням і вдосконаленням, сучасні системи відеоспостереження здатні забезпечити достатньо серйозний рівень захисту. У вільному продажу є як найскладніші охоронні системи, так і більш прості пристрої, які не потребують особливих навичок для їх встановлення та обслуговування. Тому цілком можливо налагодити відеоспостереження за невеликим будинком, дачею, квартирою своїми руками, тим паче ви зараз можете знайти все видеонаблюдения в Минске на Vidim.by, де представлена величезна кількість передової апаратури.

Перш за все, необхідно продумати всю схему установки системи. Визначтися, чи будуть використовуватися дроти або планується установка бездротових камер спостереження. Від цього залежить не тільки вартість і обсяг робіт, але й схема розташування камер і блоку живлення. У випадку з відеосистемою, заснованої на подачі сигналу і електрики за допомогою проводів, потрібно буде вибрати місце для прокладки траси для кабелю, що йде в будинок, а потім монтувати і ховати кабель усередині приміщення.

Ще один важливий момент — кількість планованих точок, з яких буде здійснюватися огляд. Як правило, на невеликих ділянках камери встановлюються на воротах і перед вхідними дверима. Виходячи з цього, ви будете знати, скільки відеокамер вам знадобиться. Тепер подумайте про їх габарити — окрім звичного вигляду камер, що відкрито спостерігають за подіями зі стін будівель, існують приховані камери, що мають розміри сірникової коробки або маленького фломастера.

Крім перерахованого вище, вам також знадобиться записуючий пристрій, який фіксуватиме події, монітор для спостереження, хаб для об’єднання камер в єдину мережу. При роботі з камерами спостереження, оснащеними пристроєм цифрової обробки сигналу, запис відео може проводитися на жорсткий диск комп’ютера, підключеного до мережі. Звичайний монітор підійде тільки в тому випадку, якщо кількість відеокамер, а значить і переданих камерами зображень, буде невеликим. Інакше варто придбати мультиплексор — пристрій, здатний передавати картинки з 9 і більше камер одночасно. При бажанні можна підключити відеосистему до інтернету, що дає можливість віддаленого доступу до даних. Тоді в список необхідних витрат включіть покупку роутера.

Послідовність установки системи відеоспостереження наступна: закріпіть камери в певних вами місцях, підключіть до кожній камері кабель живлення і мережевий кабель.

Заключний етап — установка програмного забезпечення. Як правило, всі необхідні програми ви отримаєте в комплекті до камер спостереження. Виконавши нескладні інструкції з установки, ви зможете приступити до налаштування різних параметрів камери. Якщо у вас їх декілька, дані дії потрібно повторити для кожного пристрою. Після того, як кожна камера отримає свою адресу в мережі, можна переходити до налаштування відтворення всіх отриманих картинок на екрані.

Якщо ви вирішили встановлювати відеоспостереження своїми силами, все ж заручитеся допомогою товариша або знайомого, так як з деякими завданнями, наприклад, прокладанням кабелю або налаштуванням повороту камер для кращого огляду, поодинці впоратися складно.

Переглядів: 404 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: