18:44
Ліхтарі, що працюють від сонця і вітру

Нова розробка іспанської компанії Eolgreen дозволяє освітлювати вулиці без витрат електроенергії.

Щоб заощадити електроенергію у себе вдома, ми вимикаємо на ніч світло. Але на вулицях в темний час доби освітлення необхідно. Щоб зробити його більш економічним, іспанська компанія Eolgreen у співпраці з Політехнічним університетом Каталонії розпочала роботу над створенням інноваційних вуличних ліхтарів, які отримують живлення тільки від сонячної та вітрової енергії. Таким чином, вони зовсім не витрачають електроенергії і можуть всю ніч висвітлювати людям шлях без навантаження на бюджет міста.

 

Розроблюваний прототип висотою в 10 метрів оснащений сонячними панелями, вітровою турбіною, акумуляторною батареєю і електронною системою контролю, яка керує всіма цими компонентами. Турбіна починає виробляти електрику при вітрі швидкістю мінімум 1,7 метра в секунду. Здійснюючи від 10 до 200 обертань в хвилину, вона виробляє максимальну потужність в 400 ват. Планується, що друге покоління турбін буде виробляти 100 ват при здійсненні всього від 10 до 60 оборотів в хвилину.

Комерційна версія ліхтарів отримає дві полікристалічні сонячні панелі на 100 ват, комплект світлодіодів на 3500 або 4000 люмен (залежно від моделі) і літій-залізо-сульфідний акумулятор, який може зберігати достатньо енергії, щоб на одному заряді працювати більше трьох ночей. Існує версія і з більш потужною батареєю, якої вистачить на шість з половиною ночей.

Ліхтарі можуть працювати автономно, а також в загальній мережі (до 99 штук) і кожні 30 хвилин посилати на центральну станцію сигнал про свій стан. Це дозволить оперативно реагувати на будь-які виниклі проблеми.

Eolgreen підписала угоду з декількома муніципалітетами Іспанії про встановлення цих інноваційних ліхтарів. Планується, що протягом року буде вироблено 700 таких приладів.

 

Переглядів: 348 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: