13:33
Нові ліки для солдатів американської армії

У розпорядженні армії США з’явився новітній медичний препарат, який у разі серйозного поранення бійця зупиняє кров і рятує головний мозок від незворотних ушкоджень. В Університеті Джеймса Кука (Австралія) над інноваційним ліками працювали протягом семи років.

Відразу після поранення потерпілого солдата будуть на деякий час присипляти. У стані глибокого сну поранений перебуватиме до тих пір, поки його не доставлять в безпечне місце. Якщо нові ліки застосують протягом перших 10 хвилин після поранення — в медицині цей проміжок часу називають платиновим, — то велика ймовірність того, що життя людини буде врятоване.

 

Серед поранень, отриманих на полі бою, серйозну небезпеку представляють черепно-мозкові травми і пошкодження, що викликають велику крововтрату. Сучасні медикаменти не в змозі ефективно впоратися з тим і з іншим одночасно. Розробники вважають, що за допомогою нових ліків вдасться вирішити обидві проблеми.

Новий препарат вводиться в кістковий мозок або кров. Він попереджає запалення, сприяє згортанню крові і значно скорочує витрату енергії. Потерпілому робляться дві ін’єкції: перша — одразу після поранення, вона зупиняє кров і запобігає пошкодженню мозку. Другий укол подовжує період, протягом якого солдату можна надати допомогу, а також стабілізує стан пораненого.

Для розробки інноваційних ліків американське командування сил спецоперацій виділило понад півмільйона доларів. Вже зараз новий препарат називають інноваційним кроком при лікуванні поранених в зоні бойових дій. Втім, ліки можуть застосовуватися не тільки на полі бою, а й в надзвичайних ситуаціях у мирному житті.

Переглядів: 379 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: