15:55
Переваги каркасних будинків з дерева

Переваги каркасної технології

Каркасно-панельні конструкції будинку є сучасними і швидкими за технологією в будівництві, оскільки мають більш конкурентоспроможні показники в порівнянні з дерев’яними, цегляними і будинками з газобетону. Основою будинку є каркас з дерева або з металу. Каркас складається з верхньої і нижньої обв’язки, вертикальних опор, стін, потім йде зовнішня і внутрішня обшивка, всередині якої теплоізоляція, пароізоляція і гідроізоляція, далі — зовнішнє облицювання.

Переваги:

  1. Короткі терміни будівництва: зведення каркасного будинку загальною площею близько 150 кв.м займає приблизно близько двох місяців, або один, а споруда цегляного будинку — 8 місяців мінімум. Коробка-каркас встановлюється за 2 тижні, далі йде обробка. Це швидкі технології будівництва.
  2. Весь процес будівництва не такий трудомісткий і дає можливість зберегти на ділянці наявну рослинність і ландшафт.
  3. Необхідні теплоізоляційні властивості сучасної конструкції при достатньо низькій товщині стін близько 25 см.
  4. Легка конструкція не дає таке навантаження на фундамент, як вага цегляної конструкції, що дозволяє значно здешевити його. Будинок, побудований за каркасною технологією, найбільш стійкий до сезонних змін, що впливає на фізичні зміни фундаменту і ґрунту.
  5. Каркасний будинок дозволяє монтувати комунікації всередину стін.
  6. Мобільність каркасної системи дозволяє поміняти існуючі комунікації.
  7. Каркасна технологія дозволяє зі значною швидкістю зводити будівлі промислового призначення, що істотно знижує вартість одного квадратного метра.
  8. Існує можливість в каркасно-панельних будинках, як і в будинках з дерев’яного бруса, встановлювати печі або каміни і інші огороджувальні конструкції. По довговічності і міцності каркасний будинок в деяких випадках перевершує споруди з бруса і колоди. Дані переваги досягаються застосуванням великогабаритних вологостійких панелей — орієнтовно-стружкових плит, що додають додаткову міцність конструкції і створюють захисну конструкцію, що захищає деревину від агресивних впливів зовнішнього середовища.

Оцінюючи в цілому переваги каркасного домобудівництва, можна зробити висновок, що це більш вигідне виробництво, що відповідає технічним характеристикам та вимогам по експлуатації. Тому при замовленні будинку дізнайтея про каркасный дом цена якого вас приємно здивує.

Існує два види конструкцій будинку — це каркасно-рамковий або каркасно-панельний (щитовий).

Для зведення щитового будинку необхідний заздалегідь приготований фундамент і використання спецтехніки, такий як вантажний автомобіль, для доставки готових щитів і підйомного крана для встановлення щитів даху та огорож.

Технологія установки панельної конструкції

Перш ніж почати монтувати панельні конструкції, необхідно підготувати основу.

Перший спосіб — основний, при якому основа складається з окремих дерев’яних ферм, що мають нижню і верхню обв’язку — лаги, на які укладається підлога.

Другий спосіб — монтаж щитів на заставний вінець з колод, при цьому лаги підлоги не пов’язані з заставними вінцем і стінами будинку.

Після скріплення щитів і встановлення міжкімнатних перегородок і огороджень зводиться дах.

Щити фіксуються між собою стандартним кріпленням шип-паз або сталевими куточками і накладками, після монтування щити скріплюються верхньої обв’язкою з бруса.

Дах для каркасного будинку частіше використовується крокв’яна з готовими панелями. Крокви монтуються прямо на будинок.

Головними перевагами будівництва щитового будинку є економія часу, додаткова міцність і стійкість конструкції завдяки каркасній обв’язці. Після встановлення даху відразу монтуються дверні та віконні блоки і виробляються внутрішня обробка та огороджувальні конструкції, так як не потрібно додаткового часу на усадку будинку.

Каркас стін споруджується з колод, стійки каркаса фіксуються між собою нижньою і верхньою обв’язкою і горизонтальними перемичками, для додаткової жорсткості використовуються металеві укосини між упорами каркаса.

Установка крокв’яних ферм робиться на бічні стіни будинку, а зверху крокв встановлюються обрешітки під покрівлю. Потім дах покривається покрівельним матеріалом.

Відсутність сезонних обмежень суттєво економить час при спорудженні каркасно-рамкового будинку. На відміну від будівництва щитового будинку, не потрібно застосування спецтехніки. Ціна споруди каркасно-рамкового будинку на 15-20% менше ціни щитового будинку. Архітектурне оформлення не має технологічних обмежень в порівнянні з каркасно-щитовим проектом.

Вибір фундаменту визначає склад і вид ґрунту, а також вага майбутньої конструкції. Якщо ґрунт мулистий або просаджується, то фундамент краще підійде з плит. При цьому підвальне приміщення не передбачається. Завдяки великій площі зіткнення з ґрунтом зменшується тиск на нього, розподіляючи вагу на всю плиту.

Неглибокий фундамент вимагає зняття верхнього родючого шару грунту не менше ніж на 0,5 м, щоб знизити стиск грунту. Плити укладаються на шар з піску. Вага 1 квадратного метра каркасного будинку — близько 165 кг.

Необхідні будівельні матеріали для дерев’яного каркаса

  • брус 100х100 (або 100х150 для північних широт) або колоди діаметром 12-14 см;
  • дошка обрізна 50х100 (150) і 25х100 (150) мм;
  • закладений брус або колоди.

Вологість пиломатеріалів не повинна бути більше 15%.

Вибір виду даху залежить від проекту і від того, чи передбачається житлове горищне приміщення. Найбільш популярні двосхилі і мансардні дахи, так як зручні для покриття усіма видами покрівельного матеріалу. Вальмовий дах підходить для регіонів, де переважають сильні шквалисті вітри.

Каркасні конструкції вимагають якісний покрівельний матеріал, а також необхідно передбачити систему теплоізоляції і гідроізоляції.

 

Переглядів: 355 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: