13:38
SCinet — найшвидша в світі мережа, яка з’єднає найшвидші комп’ютери

Незабаром, з 16 по 21 листопада 2014 року в Новому Орлеані відбудеться один з основних заходів, присвячених суперкомп’ютерам і технологіям суперкомп’ютерних обчислень, щорічна конференція Supercomputing Conference (SC14).

І згідно сформованою традицією в рамках цієї конференції створюється високошвидкісна комп’ютерна мережа SCinet, за допомогою якої учасники конференції отримують можливість на місці продемонструвати і ознайомиться з найбільш революційними технологіями, рішеннями і експериментами. Крім цього, мережа SCinet має виходи практично на всі комерційні та наукові мережі, що дозволяє учасникам конференції продемонструвати всі передові обчислювальні ресурси, які неможливо привезти з собою і які розташовуються в різних установах по всьому світу.

Як правило, планування створення та розробка структури майбутньої мережі SCinet починається ще за рік до початку конференції Supercomputing Conference, не стала виключенням з цього правила і конференція SC14. В розробці майбутньої мережі SCinet були задіяні понад 100 учасників від 58 організацій, включаючи різні університети, урядові та комерційні організації, які є провідними гравцями на ринку суперкомп’ютерних і комунікаційних технологій.

На придбання високотехнологічного мережевого обладнання та виконання робіт у загальній сумі буде витрачено близько 20 мільйонів доларів. Про масштаби створюваної мережі говорить те, що тільки в межах приміщень виставкового центру буде прокладено близько 150 кілометрів оптичного кабелю, а пропускна здатність практично всіх сегментів мережі SCinet складе близько 1 терабіта в секунду.

Мережа SCinet 2014, яка в момент її запуску стане найшвидшою комп’ютерною мережею в світі, здатною задовольнити всі комунікаційні потреби 325 учасників та більше 10 тисяч відвідувачів конференції, не буде якимось «безликим створінням». Працююче в її рамках спеціалізоване програмне забезпечення візуалізації наочним чином продемонструє учасникам та відвідувачам конференції загальне завантаження мережі, завантаження її окремих сегментів і інші параметри функціонування мережі в режимі реального часу.

Переглядів: 425 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: