22:40
Стів Возняк розвіяв міф про «народження» Apple в гаражі

Стів Возняк, співзасновник компанії Apple, цього тижня дав інтерв’ю ресурсу Bloomberg, в якому йшлося про той час, коли він зі Стівом Джобсом тільки заснували Apple і почали продавати комп’ютери. Вони реалізували тільки близько 100 штук Apple I, а от з Apple II справи пішли куди краще. Як розповів Возняк, продажі різко виросли, коли вони розробили програму електронних таблиць, що дозволяє дрібним підприємцям робити величезний обсяг роботи всього за 1 годину, у той час як з олівцем і папером у них на це пішло би 10 років. Apple II став першим домашнім комп’ютером, який продався тиражем в 1 мільйон пристроїв.

Стів Возняк розвіяв міф про «народження» Apple в гаражі

Возняк зазначив, що Джобс не був першим, хто задумався над тим, як комп’ютери можуть змінити світ, він тільки підібрав потрібні слова, які пояснили, що ці комп’ютери будуть робити для людей і якою важливою частиною нашого життя вони стануть у майбутньому. Також Возняк сказав, що Стів Джобс не міг створити або побудувати щось, що не міг він, його головною метою було управління компанією. Але коли була потрібна рада, «у Джобса були кращі мізки. Зазвичай у нього була зовсім невелика пропозиція, але він завжди був правий».

 

Далі мова пішла про відому історію з гаражем в будинку Стіва Джобса, де приятелі нібито розробили комп’ютер Apple I і зібрали перші 50 примірників.

«Історія з гаражем частково є лише міфом. Ми не займалися там створенням прототипів, їх розробкою, вигадуванням дизайну або проектуванням. Там ми нічого не виробляли. Гараж не відігравав якоїсь важливої ??ролі. Це приміщення лише дозволяло нам відчувати себе вдома. На той момент у нас не було грошей, а коли у вас немає грошей, то ви працюєте вдома «, — розповів Стів Возняк.

Стів Возняк розповів, що всі роботи з розробки, створення і виробництва Apple I виконувалися на його робочому місці в компанії Hewlett-Packard в Купертіно.

Переглядів: 342 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: