21:12
Жаби або фроги

Жаби, або фрог (в перекладі з англійської frog-жаба) порівняно недавно з’явилися на нашому риболовецькому ринку, але вже встигли міцно оселитися в коробках спінінгістів, зарекомендувавши себе з найкращої сторони. Сам по собі воблер жаба являє собою поверхневу приманку-так званий глісер, тіло якої виготовлено з щільного силікону і оснащено великим або подвійним гачком високої якості. Гачок-дуже важлива деталь в конструкції приманки, це повинен бути по можливості Owner або Gamakatsu, в іншому випадку від тупих і грубих гачків у вас будуть одні розчарування у вигляді частих сходів хижака. На жаб ловлять, головним чином, щуку і великого окуня, дуже багатьох рибалок турбує питання довговічності недешевої силіконової приманки, якій належить багаторазово контактувати з гострими щучими зубами.

Хвилюватися з цього приводу не варто, силікон хоч і ріжеться зубами в ході щучих атак, але не критично, і часто порізи бувають неглибокими — і стає помітно, тільки коли пальцями розтягнути щільний силікон. У випадку, якщо поріз все-таки наскрізний, то він легко «лікується» або краплею-другою розплавленого силікону, або моментальним клеєм. Якщо ж ні того, ні іншого немає під рукою, а ловити належить ще цілий день, то можна просто після кожного закидання видавлювати пальцями з тіла жаби воду, набраної за час проводки.

Жаба приводнюється завжди на черево, гачком вгору, і володіє по суті якостями справжнього всюдихода, її можна без зусиль провести там, де будь-яка приманка після перших же сантиметрів проводки начіплює на себе клубок водоростей. Досягається така висока прохідність за рахунок того, що одинарник або подвійний гачок щільно прилягає до тіла приманки, не контактуючи з перешкодами, зате при клюванні щелепи хижака з легкістю продавлюють податливий силікон, оголюючи гачок і засік.

Ріже своїми гострими як бритва зубами силіконове тіло жаби тільки дрібна щука, велика ж при клюванні провалює її в пащу цілком, практично не пошкоджуючи при цьому. Деякі жаби при русі йдуть зигзагом як справжнісінький уокер-наприклад: воблер Deps Slitherk, воблер OSP Spintail Frog, Megabass Pony Gabot, інші представляють собою справжнісінький поппер-всюдихід, яким можна дзвінко булькнути — такі як Deps Busterk. Проводити жабу треба з малою швидкістю і частими паузами, так як в густих водоростях щуці потрібно час, щоб виявити приманку і приготуватися до атаки.

Переглядів: 526 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: