02:43
Стародавні європейці були блакитноокими з темною шкірою

Блакитні очі з’явилися ще до білявого волосся і світлої шкіри. Генетичний аналіз скелета чоловіка, який жив у кам’яному столітті близько 7000 років тому, показав, що у стародавніх європейців були блакитні очі і темна шкіра. Аналіз ДНК зуба чоловіка виявив, що хоча у нього була більш тісна спорідненість із сучасними скандинавами, ніж з іншими європейцями, у нього також були гени темношкірих африканців.

Добре збережений скелет чоловіка був виявлений в 2006 році в мережі печер Ла Брана – Арінтеро біля Леóна в північно-західній частині Іспанії, що знаходиться на відстані 1500 км вище рівня моря. Це місце залишається досить холодним, добре зберігаючи ДНК.

Чоловік, названий Ла Брана 1 був мисливцем епохи мезоліту, мав 30-35 років і зріст 1,7 м. У цієї людини кам’яного століття не було генів, що здатні перетравлювати молоко і крохмаль. Це говорить про те, що вони з’явилася після появи сільського господарства.

Очі чоловіка були блакитними, але його шкіра і волосся були темними. Ці результати говорять про те, що світла шкіра не була нормою в Європі в кам’яному столітті, і колір очей змінився перед змінами в пігментації шкіри.

Блакитні очі у сучасних людей відносяться до генної мутації HERC2. Якщо у вас є мутації в двох копіях хромосом, у вас будуть блакитні очі. Людина Ла Брана 1 є найдавнішою відомою людиною з блакитними очима.

Попередні дослідження показали, що найперші мутації в генах, що відповідають за колір очей, відбулися близько 10 000 років тому у людей, що жили в області Чорного моря.

Переглядів: 376 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: