Старість – це психологічний стан

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Співробітники медичної школи з Ексетерського університету попереджають, що скарги на хвороби негативно впливають на здоров’я людей похилого віку, передає Top Sante.
Під час дослідження добровольцям ставили питання про те, як вони себе сприймають та оцінюють, а також як ставляться до оточення. Дослідники просили їх поділитися власними переживаннями внаслідок старіння та фізичної слабкості, розповісти про самопочуття та активність у громадському житті.

Фахівці зробили висновок – ті, від кого надійшло найбільше скарг, дійсно перебували в поганому настрої. У даній ситуації низька якість життя була спричинена відсутністью соціального інтересу та фізичної активності. “Коли ми бачимо себе як немічних старих, починаємо відповідно себе вести”,- заявив один із участників опитування.
Літні люди з песимістичними поглядами потрапляють у замкнене коло. Дослідники радять вести розмір ... Читати далі »

Подробнее

Як харчувалися люди Середньовіччя

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Про те, як харчувалися люди епохи раннього Середньовіччя, збереглося вкрай мало відомостей. Більш чітка картина постає перед нами починаючи лише з XIII століття. Тоді ж стали з’являтися і перші поварені книги. Оскільки раннє Середньовіччя вважалося голодною епохою, неважко припустити, що те, чим люди харчувалися, безпосередньо залежало від їх соціального статусу. Їжа селян відрізнялася від тієї, якою харчувалися дворяни. Голод для одних – обжерливість для інших.

Основними продуктами харчування селян були переважно каші і різні злакові, такі як ячмінь, овес, жито, і бобові: горох, сочевиця, боби, квасоля. Хліб теж входив в основний раціон, але при цьому він відрізнявся своєю якістю. Для бідняків це був житній хліб грубого помелу і всілякі коржики, а для багатіїв – пшеничний хліб з просіяного борошна. Вкрай популярна в ті часи була ріпа.
Оскільки бідняки не могли ... Читати далі »

Подробнее

Виявлено причину людських помилок

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

До недавна було прийнято вважати, що люди помиляються через власну обмеженість, або через певні прорахунки мозку. Проте в ході нового дослідження було встановлено, що неправильно чинити людину змушують сторонні “шуми” непотрібної інформації, що ллються безперервним потоком їй в мозок.

Дослідники з Прінстонського університету (США), виявили, що обробляти інформацію людський мозок здатний тоді, коли вона надходить до нього правильним способом, коли ж у мозок потрапляє лишня інформація, так звані “шуми”, він починає з тим боротися.
Нейробіологи довгий час ламали голову над питанням про те, чи може погане рішення стати наслідком неправильного введення тієї чи іншої інформації або ж мозок під час узагальнення цієї інформації робить помилки. Вимірювання нейронів головного мозку, виконані в більш ранніх дослідженнях, показали, що мозок, по суті, працює на шумовий е ... Читати далі »

Подробнее

Мурахи з віком роблять кар’єру

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Дослідники з Лозаннського університету (Швейцарія) зуміли простежити за кар’єрою робочих мурах в колонії мурах Camponotus fellah. Для цього потрібно було спостерігати за переміщеннями кожного мурашки, а також за його взаєминами з іншими особинами.

Звичайними методами – «на око» – зробити це неможливо. Тому вчені пішли на хитрість: вони забезпечили комах крихітними мітками з унікальним штрихкодом. Експериментальні колонії – в кожній більше ста особин – жили в плоских ящиках-«квартирах», накритих зверху прозорим матеріалом. Спеціальні камери цілодобово стежили за рухами мурах, а комп’ютер по штрихкоду дозволяв спостерігати за кожним із сотні комах.
Після аналізу переміщень і соціальних контактів всіх мурах (а за 41 день експерименту соціальних контактів, наприклад, накопичилося 9,4 млрд) виявилося, що всередині робочої касти є своєрідні спеціалізації. 40% робітників проводили ве ... Читати далі »

Подробнее

Цікаві факти про вагітність

Дата: 25.04.2013 / Комментариев: 0

Вагітність – щаслива і дуже відповідальна пора для кожної жінки. Вагітна жінка інстинктивно прагне оберегти себе від стресів і неприємностей, які можуть заподіяти шкоду дитині. Майбутні мами скуповують всю спеціалізовану літературу, присвячену тому, як виносити і народити здорову дитину. Вони прислухаються до порад рідних і близьких, тих, у кого вже є діти.

Як повідомляє Glamour.com, існує кілька важливих фактів про вагітність, які повинна знати кожна жінка, яка очікує появи на світ дитини.
Прийом медикаментів в період вагітності може збільшити ризик викидня більш, ніж у два рази;
Під час вагітності краще уникати спеки і підвищеної вологості повітря;
Робота в останні місяці вагітності повинна чергуватися з короткими, але регулярними перепочинками;
Вагітні жінки обов’язково повинні займатися спортом протягом 30 хв 3 рази на тиждень. Для майбутніх мам іде ... Читати далі »

Подробнее
« 1 2 ... 42 43 44