Какао – їжа богів, природне джерело сили

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

Стародавні інки, майя та ацтеки шанували какао (ka-cow) як природне джерело сили.

Наукова назва какао-бобів, Theobroma cacao, буквально перекладається як "їжа богів.

Какао-б ... Читати далі »

Подробнее

Зварювання оптоволокна

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

Для побудови волоконно-оптичних ліній з окремих відрізків кабелю застосовують зварювання, яке забезпечує безперешкодне проходження сигналу з одного кабелю в інший. Щоб її якісно виконати, треба послідовно пройти усі етапи, використовуючи найсучасніше устаткування для монтажу оптичних волокон.

Будова оптичного кабелю

... Читати далі »

Подробнее

2% популярних сайтів заражають комп’ютери вірусами

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

Майже 2% самих популярних у світі сайтів, більше 18,5 тисяч ресурсів, виявилися шкідливими – без відома користувача вони встановлюють на комп’ютер програми для розсилки спаму, підсаджують трояны або блокують нормальну роботу комп’ютера, пояснив Digit.ru.

Такі дані компанія Sucuri, що спеціалізується в області комп’ютерної безпеки, отримала після зіставлення 1 мільйона інтернет-ресурсів з міжнародного рейт ... Читати далі »

Подробнее

Створені сонячні батареї з перовскіта

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

Група фізиків з Оксфордського університету створила сонячну батарею з мінералу перовскіта. Пристрій був побудований практично таким же способом, як і звичайні тонкоплівкові кремнієві сонячні батареї, і їх ККД також склав біля 15%. Виявилося, що при використанні перовскіта не потрібні нанонапівпровідники – новий тип осередку здатний проводити струм самостійно.

Як відомо, основним матеріалом для створення сучасних ... Читати далі »

Подробнее

Винайшли кристали, які допоможуть знайти інопланетян

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

Співробітники Центру інфрачервоних волоконних технологій(ЦІВТ) Уральського федерального університету розробили унікальні світлопроводи, які можуть бути використані для пошуку позаземних цивілізацій і інопланетян. Пропускаючи випромінювання в широкому діапазоні спектру, вони допоможуть інфрачервоним телескопам упізнати температуру планет в далекому космосі і визначити, які з них потенційно придатні для життя. Винаходом уральських учених вже зацікавилися в Роскосмосе.

... Читати далі »

Подробнее

Free Spirit Spheres – перший у світі готель на дереві

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

У США багато дітей дуже люблять будувати будинки на дереві, такі гнізда, куди дорослим вхід категорично заборонений. Ця заборонена для батьків зона є територією, вільною від їх гніту. Але діти зростають, проте любов до будинків на дереві проходить не у усіх. Деякі навіть зберігають її в серці усе життя, а особливо креативні особи виражають її дуже незвичайними способами.


Учені виявили на дні океану біля берегів Японії найбільший вулкан на земній кулі

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

Група вчених з Відділу наук про Землю і атмосферу (Department of Earth and Atmospheric Sciences) університету Х’юстону, очолювана професором Уільямом Седжером (William Sager), проводячи дослідження на борту наукового судна JOIDES Resolution, зробили приголомшливе відкриття. Вони виявили найбільший вулкан на усій земній кулі і один з найбільших відомих вулканів в Сонячній системі, який весь цей час був прихований на дні океану.


Знайшли гени, що примушують клітини в організмі жити дружно

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0


Учені знайшли гени, які примушують клітині багатоклітинного організму діяти в ім’я загального блага і не дозволяють їм конкурувати один з одним за ресурси, говориться в статті, опублікованій в журналі Science.

Багатоклітинність дозволяє клітинам організму оптимізувати вик ... Читати далі »

Подробнее

Найтонше скло у світі вийшли випадково

Дата: 14.09.2013 / Комментариев: 0

Несподіване відкриття, увіковічнене Книгою рекордів Гіннесу 2014 року, допомогло ученим по-новому поглянути на дивовижні властивості скла, яке поводиться одночасно як тверде і рідке тіло. Співробітники Корнельского(США) і Ульмского(Німеччина) університетів готували графен, одини з найбільш тонких і міцних матеріалів у світі.

Товщина листів графена – всього один атом вуглецю, і атоми ці розташовані вічками т ... Читати далі »

Подробнее

П'ятниця, 13-го

Дата: 13.09.2013 / Комментариев: 0

Сьогодні
за традицією треба боятись усього, поводитись максимально обережно і ні
в якому разі не переходити вулицю на червоне світло!
... Читати далі »

Подробнее
« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 43 44 »