Чому мед такий корисний?

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Учені спробували з’ясувати, яким чином мед зберігається практично вічно.

Археологи, що розкопують древні єгипетські гробниці, часто знаходили там горщики з медом, які, незважаючи на тисячолітню давність, прекрасно зберігалися. Мед не псувався і залишався таким же смачним, неначе ви тільки купили його в магазині.

... Читати далі »

Подробнее

Як вивчати англійську мову

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Нижче наводиться декілька порад, які можуть допомогти вам опанувати англійську мову.

Не бійтеся говорити

Найбільша проблема, з якою стикаються більшість людей при вивченні мови, ... Читати далі »

Подробнее

У США створять гібридний 3D-принтер Zeus

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Лос-Анджелеська компанія AIO Robotics відкрила на популярному сайті Kickstarter проект по збору коштів на створення оригінального пристрою під назвою Zeus, який поєднуватиме в собі функції побутового 3D-принтера, 3D-сканера, копіювального апарату і навіть факсу.

Творці стверджують, що подібний пристрій "все в одному” набагато ефективніший і корисніший для домашнього застосування. Zeus дозволить с ... Читати далі »

Подробнее

День салямі в США

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Виявляється, свій день є навіть у салямі. Він відзначається 7 вересня. Початок цього незвичайного свята було покладено в США в 2006 році. Ідея його проведення прийшла в голову двом подругам Христині і Вірджинії — любителькам цього смачного продукту. Саме 7 вересня вони, перебуваючи у себе вдома, в місті Хенрік (штат Вірджинія), заявили про створення Товариства любителів салямі.

... Читати далі »

Подробнее

Знайдено спосіб отримувати багато прісної води з повітря

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Нова дешева система, що збирає воду з повітря, може розв’язати проблему нестачі прісної води у багатьох посушливих регіонах.


Вчені з Массачусетського технологічного інституту в співпраці з колегами з Чилі розробили пристрій, який збирає питну воду з повітря. Це не унікальний винахід людини : в деяких найпосушливіших регіонах планети рослини і тварини з ... Читати далі »

Подробнее

Секрети “місячної води”

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Американські дослідники з Університету Джона Хопкінса відшукали на поверхні місяця воду. Правда, не "просту”, а магматичну.

Відкриття допоміг здійснити науковий "місячний” інструмент під назвою Moon Mineralogy Mapper instrument, встановлений на космічному апараті Chandrayaan, – 1. Голова групи дослідників Рейчел Клима, вважає, що вода на місяці цілком може походити ... Читати далі »

Подробнее

Рівень інсуліну та здоров’я серця

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Високий рівень інсуліну після втрати ваги вказує на хорошу роботу кровоносних судин, такого висновку дійшли вчені у своєму новому дослідженні, опублікованому в журналі American College of Cardiology.

За даними Американської Асоціації Серця, близько 78 мільйонів дорослих страждають від ожиріння тільки в США. Жінок серед них трохи більше, ніж чоловіків: відповідно до 40,6 мільйонів і 37, ... Читати далі »

Подробнее

Сон “підвищує кількість клітин мозку”

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Вчені вважають, що вони виявили нову причину, чому нам так необхідний сон: під час сну поповнюється певний тип клітин мозку. Сон сприяє виробництву клітин, які створюють ізолюючий матеріал, відомий як мієлін, що захищає поверхню нашого мозку. Дослідження проводилися на лабораторних мишах. Результати можуть привести до глибшого уявлення про роль сну у відновленні і розвитку мозку, а також в лікуванні розсіяного склерозу, говорить команда учених з Вісконсіна.

... Читати далі »

Подробнее

Запорука успішності – хороший сніданок

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Вчені дійшли висновку, що якість сніданку безпосередньо впливає на успішність школяра.
Співробітники університету у Великобританії оприлюднили результати аналізу досліджень про вплив сніданку на результати в навчанні. Узагальнивши дані 36 досліджень, які проводилися в королівстві упродовж 62 років(1950-2012 рр.), учені дійшли висновку, що ті діти, які перед школою їдять сніданок, вчаться набагато краще за тих, хто сприймає нову інформацію на "голодний шлунок”. Школярі, які не снідають, мають гіршу успішність і не можуть зосередитися на темі уроку.

... Читати далі »

Подробнее

Створено препарат, що вводить ссавців на подобу зимової сплячки

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Можливо, починає збуватися одна з науково-фантастичних ідей – введення космонавта в анабіоз на довгі роки міжзоряних подорожей. Правда, поки ця ідея збувається тільки для щурів, і триває цей стан не роки, а всього добу. І це не анабіоз – новому стану, виявленому ученими з університету Орегону здоров’я в Портленді, ім’я поки ще не придумали. Про своє дослідження вони розповіли в статті, опублікованій у вересневому номері журналу The Journal of Neuroscience.

... Читати далі »

Подробнее
« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 43 44 »