00:35
Люди з високим рівнем інтелекту більш довірливі
Дослідження вчених Оксфордського університету доводить, що інтелектуально розвинені люди більш схильні довіряти іншим, ніж люди з більш низьким рівнем інтелектуального розвитку. Дане дослідження ґрунтувалося на даних Загального соціологічного опитування (GSS), який проводиться у Великобританії кожні 1-2 роки.
В рамках опитування рівень інтелекту учасників вимірювався шляхом відповідей на питання про ступінь засвоєння матеріалів анкети. Вчені виявили, що учасники, рівень інтелекту яких виявився найбільш високим, більшою мірою довіряють іншим людям, ніж люди, що мають більш низький рівень інтелектуального розвитку. Висновки підтвердилися навіть після порівняння соціально-економічних показників, наприклад сімейного стану, освіти та рівня доходу.
Коментуючи результати дослідження, вчені заявили, що якісне визначення сутності іншої людини є відправною точкою людського інтелекту, що розвилася в результаті природного відбору. На думку вчених, результати експерименту доводять, наскільки цінним соціальним ресурсом в цілому є довіра. Воно відіграє роль в успішності соціальних інститутів, наприклад фінансових ринків і систем соціального забезпечення. Уряд, релігійні групи і цивільні організації повинні прагнути культивувати і підвищувати загальний рівень соціальної довіри.
Переглядів: 383 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: