02:17
Навіщо вбудовувати магніти в дорожнє полотно?
Щоб забезпечити точність геолокації в своїх робомобілях, Volvo збирається інтегрувати магніти в дорожнє полотно. Проблема в тому, що надійне і точне визначення місця розташування роботизованих автомобілів – критично важливий аспект створення автоматичного транспорту.
Система ГЛОНАСС / GPS і камери в деяких умовах можуть бути недостатньо ефективним інструментом. Однак, вбудовані в покриття дороги магніти ніяк не піддаватимуться впливу фізичних перешкод або поганої погоди.

Щоб оцінити можливості магнітної геолокації, експерти Volvo створили випробувальну смугу на 100 м на власному полігоні біля Ґетеборга. Магніти з фериту розміром в 40 × 15 мм були інтегровані в полотно на глибину в 200 мм, а експериментальний автомобіль був оснащений декількома датчиками, що реагують на магнітне поле.

При випробуваннях експерти оцінювали такі показники як діапазон дії, довговічність, надійність, ціна і проблеми з обслуговуванням інфраструктури нового типу.

"Дослідження показують, що магніти з фериту – надійне, ефективне і досить недороге рішення. При цьому нами оцінювалися ці показники і для дорожньої інфраструктури, і для датчиків автомобіля. Наступним етапом стане проведення досліджень в реальних умовах”, – сказав Йонас Екмарк, голова напрямку по активних системам безпеки Volvo.

Технологія дорожнього магнітного полотна приблизно буде здатна доповнити інші системи по автономному управлінню. Зокрема, застосування магнітів може запобігти ДТП, які пов’язані з виїздом з обраної смуги руху. Також вони ґарантують більш точну роботу снігоприбиральної техніки, що може допомогти запобігти пошкодженню об’єктів інфраструктури, прихованих снігом, приміром, знаків і розділових бар’єрів. Нарешті, магніти забезпечать можливість більш ефективно застосовувати саме дорожнє полотно – точне місцезнаходження автомобіля дозволить зменшити ширину смуг руху.

Переглядів: 355 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: