2014 став найспекотнішим за всю історію кліматичних спостережень

Дата: 25.01.2015 / Комментариев: 0

Минулий 2014 став найспекотнішим за останні більш ніж 130 років, коли проводяться систематичні спостереження за змінами клімату на планеті. Перш за все, це пов’язано з постійними викидами в атмосферу вуглекислого газу та іншими забрудненнями природи.

Відзначимо: 9 з 10 найбільш спекотних років в історії, за словами експертів, припадають на проміжок після 2000 року. Це призведе до дуже плачевних наслідків, таких, як дефіцит прісної води, повені, спека, різкі зміни погоди, і викличе різні екстремальні природні явища.

Подробнее

Новий спосіб створення гідрофобного матеріалу

Дата: 25.01.2015 / Комментариев: 0

Американські фізики навчилися створювати гідрофобний матеріал з різних металів. Для цього вони застосовують лазерне гравіювання.

Як відомо, листя деяких рослин відрізняються прекрасними водовідштовхувальними властивостями. У науці дана властивість отримало назву «ефект лотоса» — на честь рослини, що володіє чудовим водовідштовхувальним ефектом. Його поверхня практично не схильна до забруднення. Причиною тому стали мікроскопічні горбики, розташовані на листі лотоса. Завдяки їм вода моментально стікає з поверхні листа, несучи з собою і частинки бруду. За останні кілька років фізики з усього світу неодноразово намагалися створити поверхню або матеріал, що володіє такими ж властивостями.

... Читати далі »

Подробнее

Колонії бактерій зможуть замінити хімічний завод

Дата: 25.01.2015 / Комментариев: 0

Гарвардські генетики зробили прорив, про який повідомляється на сайті університету. Команда, очолювана Джорджем Чьорчем, представником Інституту прикладної генетики, знайшла спосіб програмувати бактерії для виробництва потрібного хімікату, і робиться це генетичним шляхом.

Відкриття генетиків багатообіцяюче, воно дає надію на появу в майбутньому колоній генетично змінених бактерій, які зможуть замінити цілі хімічні заводи.

 

Гени одноклітинних організмів змінили так, що вони виробляють задану генетиками хімічну сполуку і це є частиною їх метаболізму. Джеймсон Роджерс, який працює у складі гру ... Читати далі »

Подробнее

Новий шолом SEER розширює межі віртуальної реальності

Дата: 25.01.2015 / Комментариев: 0

Компанія Caputer Labs розробила зразок нового віртуального шолома SEER («Провидець»), що створює неймовірний ефект присутності в комп’ютерних іграх, віртуальних додатках і нових візуальних проектах.

SEER надає користувачеві розширене до 100 ° поле зору і можливість керувати віртуальною реальністю за допомогою революційного інтерфейсу. Досі таке можна було побачити тільки в фільмах «Залізна людина» і «Особлива думка».

 

Коли поле зору досить широке, люди перестають помічати краї зображення, і рамки комп’ютерного монітора як би розчиняються в ... Читати далі »

Подробнее

Ця паперова «гармошка» може стати джерелом енергії для переносної електроніки

Дата: 25.01.2015 / Комментариев: 0

Практично всім людям відоме поняття статичної електрики, яка виникає, коли ви розчісуєтися, знімаєте светр чи ходите по синтетичному килиму. Але далеко не всі люди знають, що статична електрика є наслідком так званого трибоелектричного ефекту.

Суть ефекту полягає в тому, коли два різних матеріали неодноразово контактують один з одним своїми поверхнями, то один матеріал «краде» електрони в іншого, створюючи електричний потенціал. І таке явище можна поставити на службу людям, перетворивши його в дешевий, легкий і нешкідливий для навколишнього середовища метод отримання електричної енергії, якою можна живити портативні електрон ... Читати далі »

Подробнее

Як правильно заряджати ґаджети

Дата: 25.01.2015 / Комментариев: 0

«Не використовуйте свій телефон, поки він заряджається». «Не залишайте його включеним на ніч». «Завжди повністю розряджайте» …

Коли справа доходить до смартфонів, знавців відразу стає дуже багато. Люди придумали мільйон безглуздих правил на тему того, як нібито потрібно з ними поводитися. Mashable зібрав п’ять найбільш популярних міфів про те, як правильно заряджати смартфони, планшети та інші електронні пристрої.

Міф 1: Неоригінальні зарядні пристрої вбивають батарею

Правда: Зарядні пристрої бренду «no-name» — це, звичайно, не оптимальна річ, але не варто ... Читати далі »

Подробнее