Потепління змінить вигляд північних лісів

Дата: 26.01.2015 / Комментариев: 0

Змінюється клімат, а разом з ним змінюється і навколишня природа. Відвідувачі північних лісів в наступні десятиліття, ймовірно, побачать зовсім інші дерева. І причиною тому є потепління. Дослідники зробили подібні висновки, вивчивши лісу на кордоні США і Канади. На жаль, людство може втратити не тільки каву, але і привабливих своєю суворою красою північні ліси.

Зимовий ліс

Ресурс ScienceDayli, посилаючись на опубліковані в журналі Nature Climate результати проведеного Університетом Міннесоти дослідження, розповідає про унікальний довготривалий експеримент. Його метою було перевірити, наскільки змінюється склад д ... Читати далі »

Подробнее

Голова Google Ерік Шмідт вважає, що дні Інтернету закінчуються

Дата: 26.01.2015 / Комментариев: 0

Голова корпорації Google Ерік Шмідт вважає, що Інтернет в тому вигляді, в якому він існує зараз, незабаром зникне. Він розповів про це на одній з дискусій під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Коли Шмідта запитали про майбутнє глобальної мережі, він заявив: «Інтернет зникне. Буде так багато ip- адрес, так багато пристроїв, датчиків, речей, які на вас надіті, речей, з якими ви взаємодієте, що ви перестанете це навіть відчувати».

Він додав також, що через появу мобільних додатків для смартфонів з’явилася безліч потужних технічних платформ, змін ... Читати далі »

Подробнее

Повітря в будинку впливає на розвиток різного роду захворювань

Дата: 26.01.2015 / Комментариев: 0

Згідно інформації, наданої групою науковців, повітря в будинку є причиною виникнення кількох недуг. Зокрема, за словами експертів, сушка постільної білизни або використання газової плити може стати базою для формування шкідливих мікроорганізмів.

Як заявляють дослідники, мільйони людей страждають синдромом токсичного будинку. Повідомляється, що даний тип захворювання збільшує ризик розвитку порушень серцево-судинної системи. Крім того, у пацієнтів нерідко спостерігається схильність до появи онкології. Лікарі попереджають, що забруднення повітря сприяє виникненню проблем з верхніми дихальними шляхами людини.

Науковці також за ... Читати далі »

Подробнее

Якого кольору сонце?

Дата: 26.01.2015 / Комментариев: 0

При слові «сонце» в голові виникає жовтий круг з промінчиками, як ми всі малювали в дитинстві. Якщо звернутися до знімків сонячної поверхні, зроблених з наземних телескопів і космічних апаратів, то ми бачимо, як правило, кипляче помаранчеве пекло. Але насправді це фальшиві кольори, і вони розфарбовані так, щоб відповідати уявленням більшості землян про колір сонячної поверхні. Але можна побачити й інші знімки, на яких виразно видно, що колір світила — чисто білий. У всякому разі, саме так його сприймає людське око. Тільки за умови, що око знаходиться за межами земної атмосфери.

А тепер опустимося на Землю. Дослідження ... Читати далі »

Подробнее

Як працювати з відео?

Дата: 26.01.2015 / Комментариев: 0

Пройде зовсім небагато часу, і “домашнє” та “кишенькове” відео стане основним видом повідомлень, якими ми будемо обмінюватись з рідними та знайомими. І не лише з ними. Ваше відео вже сьогодні може стати потужним засобом заявки про себе самого. Простий приклад: зніміть відео того, що ви вмієте робити краще за всіх інших, розмістіть відео в мережі (чи розішліть потенційним замовникам) і запропонуйте свої послуги. Це, найімовірніше, найкоротший шлях до незалежності та заробітку.

Звичайно, головне — “вміти робити щось краще за інших”. Проте якість монтажу відео дуже важлива. Адже якщо відео “не в тому” форматі, або “перевернуте” — його не побачать, не будуть дивитися або не сприймуть. Так само навряд чи хто буде дивитися відео з нікчемним звук ... Читати далі »

Подробнее

Переваги каркасних будинків з дерева

Дата: 26.01.2015 / Комментариев: 0

Переваги каркасної технології

Каркасно-панельні конструкції будинку є сучасними і швидкими за технологією в будівництві, оскільки мають більш конкурентоспроможні показники в порівнянні з дерев’яними, цегляними і будинками з газобетону. Основою будинку є каркас з дерева або з металу. Каркас складається з верхньої і нижньої обв’язки, вертикальних опор, стін, потім йде зовнішня і внутрішня обшивка, всередині якої теплоізоляція, пароізоляція і гідроізоляція, далі — зовнішнє облицювання.

Переваги:

  1. Короткі терміни будівництва: зведення каркасного будинку загальною площею близько 150 кв.м займає прибл ... Читати далі »

    Подробнее

Цифра дня: Скільки людей щодня щось купують в інтернет-магазині Alibaba?

Дата: 26.01.2015 / Комментариев: 0

На економічному форумі в Давосі відомий китайський бізнесмен Джек Ма, власник гігантського інтернет-магазину Alibaba, розповів серед іншого, що в його магазині щодня щось купують приблизно сто мільйонів чоловік. Природно, це не одні й ті ж люди кожен день, так що вся аудиторія користувачів Alibaba повинна становити значну частину населення планети. Це серйозне досягнення і для індустрії інтернет-торгівлі і для всієї сфери IT.

Також Джек Ма повідомив, що його компанія забезпечує 14 мільйонів робочих місць. Alibaba може скласти конкуренцію середньостатистичній країні Європи.

Нагадаємо, до сьогоднішнього моменту Alibaba об&rsq ... Читати далі »

Подробнее