Чоловіки перестають піклуватися про свій зовнішній вигляд на 13 років раніше жінок

Дата: 21.09.2013 / Комментариев: 0

У той час як жінки продовжують робити все можливе, щоб виглядати добре принаймні до 59 років, зосередивши увагу на своєму зовнішньому вигляду і загальній фізичній підготовці, чоловіки перестають стежити за собою в 46 років, такі результати показує нове опитування. Дослідження також показало, що жінки майже в два рази частіше за чоловіків незадоволені своїм зовнішнім виглядом, при цьому більш ніж одна третина не можуть стверджувати, що хоча б раз в житті він їх повністю влаштовував.

... Читати далі »

Подробнее

Властивості води залежать від пакування

Дата: 21.09.2013 / Комментариев: 0

Вчені з Технологічного інституту Джорджії виявили, що властивості матеріалу трубопроводу впливають на в’язкість води. Правда помітно це тільки на нанорівні.

Явище не впливає на швидкість, з якою вода виливається з пляшки, але на нанорівні в специфічних умовах відмінності в поведінці води добре помітні. Нове дослідження показує, що в наноскопічних каналах зі скла в’язкість води може бути вдвічі вищою, ніж у пластикових каналах. Простіше кажучи, в нанорозмірних скляних каналах вода поводиться, як рідина густоти кетчупу.

... Читати далі »

Подробнее

Існує 10 категорій запахів, твердять вчені

Дата: 21.09.2013 / Комментариев: 0


Більшості людей відомо, що існує п’ять основних видів смаку: солодкий, гіркий, солоний, кислий і гострий. А як щодо основних видів запаху? Згідно з опублікованою 18 вересня статтею в науковому журналі PLOS one світ запахів теж можна розділити на основні категорії.

Наукові співробітники Піттсбурзьк ... Читати далі »

Подробнее

Сонячний спалах може спопелити нашу Землю

Дата: 21.09.2013 / Комментариев: 0

Більшість знайдених екзопланет були виявлені тільки тому, що вони дуже близько обертаються навколо своїх рідних зірок. А одним з найлегших способів виявлення потенційних кандидатів на роль екзопланети якраз і є спостереження за їх рідними зірками. Справа в тому, що в певний момент світло зірки зменшується. Відбувається це тоді, коли планета проходить повз зірки. Такий метод дає можливість визначити не тільки розмір планети, але і її щільність, а також наявність і склад її атмосфери. На жаль, таке близьке розташування планети біля зірки може обернутися для неї вельми сумною подією.

... Читати далі »

Подробнее

Літні люди з ожирінням живуть довше

Дата: 21.09.2013 / Комментариев: 0

Деяким літнім людям з надмірною вагою не обов’язково худнути, для того щоб подовжити своє життя, для них достатньо зберігати свою звичну вагу і у них не буде ризику ранньої смерті.

Насправді, загальнонаціональне дослідження показало, що ті люди, хто у свої 50 років мали надлишок ваги, але при цьому зберігали її більш стабільно, могли жити спокійно в наступні 16 років.

... Читати далі »

Подробнее

Відпочинок на березі моря прирівняли до отримання нової роботи

Дата: 21.09.2013 / Комментариев: 0

Нове дослідження, проведене вченими з Університету Ексетера, показало, що час, проведений на березі океану, вкрай позитивно позначається на здоров’ї людей.

Результати дослідження були опубліковані на науковій конференції, організованій Американським геофізичним союзом. У ході дослідження, в ході якого було проведено цілий ряд експериментів, вчені хотіли визначити, як впливає на здоров’я людини час, проведений на пляжі.

... Читати далі »

Подробнее