Історія трафаретного друку

Дата: 19.09.2013 / Комментариев: 0

Незважаючи на те, що саме слово «шовкографія» має грецьке коріння, традиційно вважається, що цей метод нанесення друку прийшов з Китаю. Багато в чому така думка грунтується на тому, що сам по собі шовк був винайдений в Китаї в 1200- і роки до н.е., А також тому, що з Піднебесної в нашу реальність прийшло безліч винаходів – порох, компас і т.п. Однак принцип заснований не на використанні шовку, а на принципах трафаретного друку, і шовк з такою метою стали використовувати через 2 тис. 500 років після його винаходу. У самому ж Китаї підтверджень тому, що трафаретний друк був відомий давно, не знайшли.

Історія атракціонів

Дата: 19.09.2013 / Комментариев: 0

Як тільки у людини з’явилися різноманітні соціальні потреби, їй стали потрібні розваги. Бажано – різноманітні, цікаві та захоплюючі. Ще в середньовічній Європі під час ярмарків і карнавалів на площах стали будувати щось на зразок прообразів сучасних парків розваг. У Середні століття, до речі, з’явилося і саме поняття «атракціон», яке походить від французького «attraction» – «залучення». Найперші атракціони були вкрай простими: влітку – гойдалки і каруселі, взимку – крижані гірки.

Як прожити 60 років за п’ять хвилин

Дата: 19.09.2013 / Комментариев: 0

Життя, як відомо, надто коротке, але деякі продовжують витрачати його на соціальні мережі і тому подібне сміття. Навіть великий Стів Джобс говорив, що жити треба так, як ніби кожен день – останній у вашому житті. Але й це не спричинило особливого впливу на сучасних людей, тому спробуємо подіяти на розум мільйонів ще одним способом: на фото зображена одна і та ж дівчина, яка постаріла на 60 років буквально за п’ять хвилин.


Бутильована вода здатна викликати гормональні порушення

Дата: 19.09.2013 / Комментариев: 0

Відомо, що деякі речовини, використовувані при виготовленні харчового пластику, переходячи в продукти, чинять негативний вплив на гормональну систему людини, зокрема, на її репродуктивну систему.

Наприклад, бісфенол А ( bisphenol A ), який до недавнього часу використовувався навіть при виготовленні пляшок для дитячого харчування, на думку медиків, може негативно впливати на форму ... Читати далі »

Подробнее

Гаряча кава допомагає боротися з жіночими хворобами

Дата: 19.09.2013 / Комментариев: 0

Як встановили вчені, любительки кави набагато рідше страждають від різних захворювань репродуктивної системи. Особливо це стосується такого поширеного захворювання як ендометріоз, який може викликати рак матки або рак ендометрію.

Результати проведеного дослідження показали, що ті жінки, які щодня випивають не менше чотирьох чашок кави, страждають від цієї недуги на 25 % рідше, ніж т ... Читати далі »

Подробнее

Уявлення про здоров’я людей у ​​найближчому майбутньому

Дата: 19.09.2013 / Комментариев: 0

Аналітик сфери здоров’я Світового Економічного Форуму Гаррі Філліпс поділився своїм баченням розвитку медицини.

1. Мобільний телефон стане більш корисним медичним інструментом для доктора, ніж стетоскоп або отоскоп; він використовуватиметься для SMS – консультації, проведення віддаленої діагностики та надання інформації про здоров’я.

... Читати далі »

Подробнее