Найбагатодітніша мама у світі народила 69 дітей

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Найбільша у світі кількість дітей, народжених однією жінкою - 69. Цей рекорд, встановлений близько 200 років тому російської селянкою, до цих пір не вдалося побити нікому.

Перша з двох дружин селянина Шуйського повіту Федора Васильєва (1707 - 1782) народжувала 27 разів: 16 двійнят ( близнюків - світовий рекорд) , 7 трійнят і 4 четверні. Вижило 67 дітей. Причому більшість з них дожило до дорослого віку. Про цю унікальну родину 27 лютого 1782 надійшло повідомлення до Москви з Нікольського монастиря. Сама Катерина II (Велика ) відзначила цей феномен дітонародження. ... Читати далі »

Подробнее

"Не обсерваторія!" - археологи розкрили останню таємницю Стоунхенджа

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0


Організація "Англійська спадщина" повідомляє про остаточну розгадку побудови Стоунхенджа - найбільшої і найвідомішої доісторичної пам'ятки Британських островів.

Розкопки стежки, якою в глибоку давнину крокували ритуальні процесії, підтвердили гіпотезу про те, що Стоунхендж побудували вздовж рельєфу часів льодовика, який опинився на вісі сонцестояння.

Стежка являла собою дорогу протяжністю 2,5 км від північно-східного входу на територію, оточену камінням, до річки Ейвон у Вест - Еймсбері (графство Уїлтшир ). Археологи змогли дослідити її лише після того, коли закрили шосе A344, яке перетинало цей маршрут.

Трохи нижче асфальту вони вияви ... Читати далі »

Подробнее

Проблему нікотинової залежності вирішать нанотехнології та генна інженерія

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Як відомо, нікотин – речовина, що викликає сильну залежність, "завдяки” чому куріння переростає у звичку, яка наносить неабияку шкоду здоров’ю людського організму. Він настільки звикає до нікотину, що відмовитися від паління раз і назавжди назвичайно важко. Цей процес дуже складний і довготривалий, а тому багато курців вирішують здатися на півшляху і радше продовжити палити, аніж терпіти такі муки. Група вчених з Інституту біорозробок університету Арізони взялася за розробку нової вакцини, яка в майбутньому позбавить організм людини від ніко ... Читати далі »

Подробнее

Спортивне взуття відомих брендів

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Все більша кількість сучасних людей звертає увагу на бренди речей, що купують. Для деяких це данина моді і бажання не відстати від неї. Інші ж дивляться на красивий ярличок з метою підтвердити свою упевненість, що тримають в руках якісну річ.


Дійсно, взуття сучасних популярних брендів не дає в собі розчаруватися. Вона виготовляється з високоякісних м ... Читати далі »

Подробнее

Fraxinus: комп’ютерна гра допоможе зупинити епідемію

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Грати в комп’ютерні ігри і відчувати, що робиш щось корисне для суспільство – здавалося б, несумісні явища. Але співробітники Лабораторії Сейнсбері (Норвіч, Великобританія) перетворили гру в засіб наукового прогресу та захисту навколишнього середовища. Нова гра Fraxinus (вона доступна як додаток для Facebook) дозволяє взяти участь у дослідженні структури геному грибка, який загрожує європейським ясенам, повідомляє Gizmag.


Студенти створили екологічно чисту лампу, якій не потрібна електрика

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Група студентів старших курсів з Вісконсинського університету в Мадісоні шукають фінансування для початку виробництва дуже цікавого винаходу – екологічно чистих ламп, яким для роботи абсолютно не потрібна електрика. Замість цього, інноваційний винахід в якості «палива» використовує спеціальні бактерії, які можуть світитися.


Творці «біоламп ... Читати далі »

Подробнее

GenShock – нова інтелектуальна система автомобільної підвіски, що виконує функції регенерації енергії

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Коли мова заходить про додаткові джерела енергії для гібридних і повністю електричних автомобілів, перше, що приходить на думку – це регенераційні гальмівні системи і сонячні батареї, які можуть поставляти додаткову енергію у бортову мережу автомобіля. Ця енергія може витрачатися різними елементами, приміром, кондиціонером або аудіо-системою, і служити для заряджання акумуляторних батарей. Але під час руху автомобіля існує ще одне місце в його конструкції, яке може стати джерелом енергії, – його підвіска, яка переймає на себе і поглинає енергію від ударів, що спричиненні нерівностями дорожнього покриття та інших дій.

Нарощування нігтей: історія та сучасність

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Технологія нарощування нігтів стала доступна і популярна серед представниць прекрасної статі тільки в останні два десятиліття. Проте помилково стверджувати, що раніше про процес нарощування ніхто не знав. Історики кажуть, що навіть у давні часи красиві, міцні і довгі нігті не тільки високо цінувалися, а й мали таємний сенс і були показником високого статусу людини.

Перший фрезерний верстат: історія виникнення

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Перші, відомі нам, описи принципу фрезерування з’явилися в Європі в 16 столітті. Леонардо да Вінчі дав ескіз прототипу фрези у вигляді обертового круглого напилка. Відомий верстат з обертовим напилком, побудований в Пекіні в 1665 році. Прототипи сучасних фрезерних верстатів з’явилися в 19 столітті: консольний в 1835 році, універсальний в 1862 роц , поздовжній в 1884 році. Надалі конструкції фрезерних верстатів швидко розвивалися, типи їх диференціювалися.


Відродження динозаврів так і залишиться мрією «Парку юрського періоду»

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

У той самий день, коли було оголошено про запуск у виробництво чергової порції "Парку юрського періоду”, в опублікованій в журналі PLOS One статті були викладені деталі експериментів, що раз і назавжди показали, що динозаври на Землю не повернуться вже ніколи.


У фільмі, що вийшов в 1993 році, який був знятий за мотивами роману Майкла Крайтона (Mi ... Читати далі »

Подробнее

До 2020-го року Mercedes почне випуск автомобілів, що не потребують водіїв

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Компанія Daimler, виробник Mercedes-Benz і автомобілів смарт, оголосила, що в 2020 -му році має намір почати продажі автомобілів, які будуть їздити самостійно. За попередніми даними, автомобіль буде вміти їздити самостійно в більшості ситуацій, а в екстремальних моментах водій зможе взяти керування на себе. Цей крок може допомогти Daimler відновити свої позиції в якості провідного виробника на ринку розкішних автомобілів і випередити свого основного конкурента BMW.


Шнобелівська премія знайшла своїх лауреатів

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Традиційно напередодні нагородження лауреатів Нобелівської премії, Шнобелівська шукає своїх героїв. Цього разу серед лауреатів були відзначені два представника СНД.

Шнобелівська премія миру в 2013 році пішла Олександру ... Читати далі »

Подробнее

Як організувати інтернет-магазин

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 1


Століття сучасних технологій настільки полегшило життя людини, що сьогодні вже важко уявити сучасних жителів розвинених країн без мобільних телефонів, пластикових карт, комп’ютера та інтернету. Особливо винахідливі люди навчилися не тільки користуватися цими благами, але і витягувати з них вигоду. Наприклад, у глобальній мережі можна зустріти величезну кількість інтернет -магазинів, які і до цього дня продовжують рости, як гриби після дощу. І багато хто замислюється – наскільки рентабельний подібний бізнес, і які перспективи розвитку інтернет- магазину? Ми вирішили розібратися в цьому питанні.

... Читати далі »

Подробнее

Гід Мішлена – путівник для гурманів

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Гід Мішлена не перше десятиліття залишається найпрестижнішим у світі путівником по ресторанах. У червоному путівнику, як ще називають гід, заведена тризіркова система оцінки елітних ресторанів. Причому отримати хоча б одну зірку – велика честь для закладу.

У чому допоможе гід Мішлена

... Читати далі »

Подробнее

М’ясні джерки – саме той смак!

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0


Джерки представляють собою тонкі пластинки підсушеного в’яленого м’яса, яке готується методом дегідратації – видалення вологи з м’яса шляхом приготування його в духовій шафі або промислової печі при невисокій температурі з додаванням солі. За рахунок такої технології джерки набуває інтенсивний смак і колір, а також тривалий термін зберігання.

... Читати далі »

Подробнее

Британець пробіг 1,7 тисячі км з холодильником на спині

Дата: 15.09.2013 / Комментариев: 0

Сорокадев’ятирічний британець зібрав більше 63 тисяч доларів за час свого благодійного марафону, в ході якого він пробіг 1,7 тисячі кілометрів з прив’язаним до спини холодильником.


Днями Тоні Моррісон прибув до британського Лендс -Енд, закінчивши там своє 41-денну подорож, розпочате на півночі Шотландії. Всі зібрані кошти Тоні передасть до Фонду сера Боббі Робсона, який спеціалізується ... Читати далі »

Подробнее