18:27
Гід Мішлена – путівник для гурманів

Гід Мішлена не перше десятиліття залишається найпрестижнішим у світі путівником по ресторанах. У червоному путівнику, як ще називають гід, заведена тризіркова система оцінки елітних ресторанів. Причому отримати хоча б одну зірку – велика честь для закладу.

У чому допоможе гід Мішлена

Найпрестижніший гід по ресторанах, гід Мішлена веде свою історію з 1900 року. Перший червоний путівник, який був створений власником заводу з виробництва автомобільних шин Андре мішлене, що не спеціалізувався на ресторанах. Це був універсальний путівник, покликаний допомогти мандрівникам при складанні маршруту. У ньому можна було знайти опис доріг, інформацію про заправки і готелі у різних країнах Західної Європи.

З 1933 року в червоному путівнику основну увагу стали приділяти саме ресторанам. З’явився особливий рейтинг – якість кухні і обслуговування в ресторанах стали позначати за допомогою зірок. Сьогодні, як і багато років тому, отримати три зірки Мішлена вважається високою заслугою. Такої честі удостоюються тільки обрані, найреспектабельніші ресторани світу.

Гіди Мішлена познайомлять Вас з ресторанної картою багатьох європейських країн: Франції, Італії, Австрії, Німеччини, Португалії, Ірландії, Великобританії, Швейцарії. Окремі червоні путівники випускаються для Нью – Йорка, Лос – Анджелеса, Сан -Франциско, Лас – Вегаса, Чикаго, Токіо, Осаки, Кіото, Гонконгу і Макао. Також індивідуальних гідів удостоїлися Париж і Лондон. І хоча в цьому списку відсутній Києв ми можемо вам запропонувати "Путівник смачних обідів” відwww.lunchtime.com.ua/ru/restaurants/restaurant/podil.html, який не гірше гіда Мішлена проведе вас по ресторанах Подола у Києві.

Як запалюють зірки Мішлена

Заслужити зірку Мішлена – це велика честь навіть для найбільш респектабельних ресторанів світу. Червоний путівник не роздає почесні нагороди просто так. Зірок удостоюються тільки кращі з кращих. Якщо навпроти назви ресторану в гіді стоїть одна, дві або три зірки – це незаперечний знак якості.


Однією зіркою в гідові Мішлена позначають відмінні ресторани, кухня яких порадує гурманів. Ідеальне обслуговування, приємне оформлення інтер’єру, чистота і порядок – обов’язкові умови для присудження однієї зірки. У такий ресторан можна без побоювань заглянути, якщо Ви проїжджаєте поблизу – Вас пригостять смачними стравами і точно не зіпсують настрою.

Дві зірки – ознака елітарності та престижності. У цьому ресторані подають вишукані страви, а обслуговування – вище всіляких похвал. Навіть якщо Вам трохи не по дорозі – відвідайте ресторан, і Ви залишитеся в захваті від чудової кухні, сервісу та естетичного оздоблення.

Заради ресторану, який удостоєний трьох зірок Мішлена, найвибагливіші і досвідчені гурмани готові долати будь-які відстані. У ресторані працює геніальний шеф -кухар, який знаменитий на весь світ своїми кулінарними шедеврами. Подорожуючі продумують весь маршрут, відштовхуючись від місця розташування ресторану з трьома зірками Мішлена.

Цікаво, що експерти гіда не розголошують всіх критеріїв оцінки ресторанів. Відомо тільки, що зірки присуджуються не самим заклада , а шеф – кухарям. При відході з ресторану, головний кухар може прихопити з собою зірки Мішлена.

До слова, найбільше зоряних ресторанів у Франції, а лідером серед міст є Токіо. На сьогодні в Західній Європі всього 15 ресторанів удостоєно трьох зірок.

Переглядів: 434 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: