Чому мед такий корисний?

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Учені спробували з’ясувати, яким чином мед зберігається практично вічно.

Археологи, що розкопують древні єгипетські гробниці, часто знаходили там горщики з медом, які, незважаючи на тисячолітню давність, прекрасно зберігалися. Мед не псувався і залишався таким же смачним, неначе ви тільки купили його в магазині.

... Читати далі »

Подробнее

Як вивчати англійську мову

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Нижче наводиться декілька порад, які можуть допомогти вам опанувати англійську мову.

Не бійтеся говорити

Найбільша проблема, з якою стикаються більшість людей при вивченні мови, ... Читати далі »

Подробнее

У США створять гібридний 3D-принтер Zeus

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Лос-Анджелеська компанія AIO Robotics відкрила на популярному сайті Kickstarter проект по збору коштів на створення оригінального пристрою під назвою Zeus, який поєднуватиме в собі функції побутового 3D-принтера, 3D-сканера, копіювального апарату і навіть факсу.

Творці стверджують, що подібний пристрій "все в одному” набагато ефективніший і корисніший для домашнього застосування. Zeus дозволить с ... Читати далі »

Подробнее

День салямі в США

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Виявляється, свій день є навіть у салямі. Він відзначається 7 вересня. Початок цього незвичайного свята було покладено в США в 2006 році. Ідея його проведення прийшла в голову двом подругам Христині і Вірджинії — любителькам цього смачного продукту. Саме 7 вересня вони, перебуваючи у себе вдома, в місті Хенрік (штат Вірджинія), заявили про створення Товариства любителів салямі.

... Читати далі »

Подробнее

Знайдено спосіб отримувати багато прісної води з повітря

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Нова дешева система, що збирає воду з повітря, може розв’язати проблему нестачі прісної води у багатьох посушливих регіонах.


Вчені з Массачусетського технологічного інституту в співпраці з колегами з Чилі розробили пристрій, який збирає питну воду з повітря. Це не унікальний винахід людини : в деяких найпосушливіших регіонах планети рослини і тварини з ... Читати далі »

Подробнее

Секрети “місячної води”

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Американські дослідники з Університету Джона Хопкінса відшукали на поверхні місяця воду. Правда, не "просту”, а магматичну.

Відкриття допоміг здійснити науковий "місячний” інструмент під назвою Moon Mineralogy Mapper instrument, встановлений на космічному апараті Chandrayaan, – 1. Голова групи дослідників Рейчел Клима, вважає, що вода на місяці цілком може походити ... Читати далі »

Подробнее

Рівень інсуліну та здоров’я серця

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Високий рівень інсуліну після втрати ваги вказує на хорошу роботу кровоносних судин, такого висновку дійшли вчені у своєму новому дослідженні, опублікованому в журналі American College of Cardiology.

За даними Американської Асоціації Серця, близько 78 мільйонів дорослих страждають від ожиріння тільки в США. Жінок серед них трохи більше, ніж чоловіків: відповідно до 40,6 мільйонів і 37, ... Читати далі »

Подробнее

Сон “підвищує кількість клітин мозку”

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Вчені вважають, що вони виявили нову причину, чому нам так необхідний сон: під час сну поповнюється певний тип клітин мозку. Сон сприяє виробництву клітин, які створюють ізолюючий матеріал, відомий як мієлін, що захищає поверхню нашого мозку. Дослідження проводилися на лабораторних мишах. Результати можуть привести до глибшого уявлення про роль сну у відновленні і розвитку мозку, а також в лікуванні розсіяного склерозу, говорить команда учених з Вісконсіна.

... Читати далі »

Подробнее

Запорука успішності – хороший сніданок

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Вчені дійшли висновку, що якість сніданку безпосередньо впливає на успішність школяра.
Співробітники університету у Великобританії оприлюднили результати аналізу досліджень про вплив сніданку на результати в навчанні. Узагальнивши дані 36 досліджень, які проводилися в королівстві упродовж 62 років(1950-2012 рр.), учені дійшли висновку, що ті діти, які перед школою їдять сніданок, вчаться набагато краще за тих, хто сприймає нову інформацію на "голодний шлунок”. Школярі, які не снідають, мають гіршу успішність і не можуть зосередитися на темі уроку.

... Читати далі »

Подробнее

Створено препарат, що вводить ссавців на подобу зимової сплячки

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Можливо, починає збуватися одна з науково-фантастичних ідей – введення космонавта в анабіоз на довгі роки міжзоряних подорожей. Правда, поки ця ідея збувається тільки для щурів, і триває цей стан не роки, а всього добу. І це не анабіоз – новому стану, виявленому ученими з університету Орегону здоров’я в Портленді, ім’я поки ще не придумали. Про своє дослідження вони розповіли в статті, опублікованій у вересневому номері журналу The Journal of Neuroscience.

... Читати далі »

Подробнее

Шість якостей для успіху в житті

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Професор Стэндфордского університету Джеффрі Пфеффер проаналізував риси вдачі своїх найуспішніших студентів, до числа яких увійшли колишній президент Джонсон і знаменитий урбаніст Роберт Мозес, що займався реконструкцією Нью-Йорка в період з 1930 по 1970 рік.

Професор Джеффрі Пфеффер виділив шість основних рис вдачі, шість головних якостей, які стають ключем до ефективної роботи, успіху в житті і досягнен ... Читати далі »

Подробнее

Дистанційне керування собакою для ледачих хазяїв

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Типова ситуація: ваш вихованець скребе лапою вхідні двері, демонструючи своє наполегливе бажання піти на прогулянку. Але у вас таке бажання відсутнє внаслідок того, що на вулиці дощ/сніг, ви втомилися, або ж просто лінь. А собаку це мало турбує, їй потрібна прогулянка. Що робити хазяїну? Учені з університету Аубурна знайшли рішення: залишатися в теплому кріслі і використати дистанційне керування. Так-так, саме так.


Історія готельного бізнесу

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0


Про те, наскільки древня історія готельного бізнесу, можна переконатися по коротенькій цитаті з євангелія: "Настав час їй народити; і Сина свого Первістка народила вона, і сповила і поклала Його в ясла, не було місця їм в готелі”. Саме тоді, більше 2000 років тому, на Сході, в Древньому Римі і в Древній Греції вже існували гостині двори, в яких посланці, державні чиновники, торговці і інші мандрівники могли під час своїх поїздок безкоштовно отримати дах і їжу.

... Читати далі »

Подробнее

Цікаві факти про пластикові вікна

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

ПВХ – безпечний для здоров’я екологічно чистий матеріал.

Усі сучасні пластикові вікна виготовлені з матеріалу ПВХ, який є одним з найбезпечніших і екологічно чистіших. Саме завдяки цим особливостям, ПВХ використовується для виробництва товарів найрізноманітніших груп :

Доведено: шосте відчуття є. Це почуття кількості

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Коли мозок прикидає, скільки кораблів на горизонті або цукерок в коробці, він користується спеціальною "картою” для сприйняття кількості. Давно описані топографічні карти мозку, що відповідають п’яти відчуттям(зір, слух, нюх, дотик, смак), – але зараз учені знайшли аналогічну карту для сприйняття чисел(відчуття кількості). Карта, власне кажучи, це найбільш сприяюче комунікації розташування нейронів, що виконують схожі завдання, повідомляє Live Science.


Відеоігри покращують роботу мозку літніх людей

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0


Нове дослідження, проведене науковими співробітниками Каліфорнійського університету в Сан-Франциско під керівництвом професора неврології Адама Газзалей, довело, що відеоігри покращують загальну роботу мозку. А якщо точніше, відеоігри роблять простіше життя літніх людей, які страждають різними когнітивними розладами.

... Читати далі »

Подробнее

Нова технологія акумуляції енергії на звичайній воді

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Група вчених з компанії General Electric і Національної лабораторії імені Лоуренса у Берклі(Lawrence Berkeley National Laboratory, Berkeley Lab) розробила принципово новий тип облаштування акумуляції енергії, основою якої є звичайна вода. Сумарна вартість цього пристрою складається усього лише одну чверть від вартості типових автомобільних акумуляторних батарей, а його ресурсів вистачає для того, щоб забезпечити пробіг електричного автомобіля на відстань 400 кілометрів і більше на одній повній зарядці.

... Читати далі »

Подробнее

Вчені вирахували внутрішній голос

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Розкритий секрет внутрішнього монологу, який ми чуємо у своїй голові, не вимовляючи слова вголос.

Внутрішній голос – малодосліджений феномен. Розгадати його взявся Марк Скотт з Університету Британської Колумбії. Він знайшов підтвердження того, що називається наслідком розряду сигнал мозку грає в нашому досвіді внутрішньої мови значиму роль нами ж вироблювані від отримуваних зовнішніх стимулів. Наприклад, ко ... Читати далі »

Подробнее

Що таке контактні лінзи і в чому їх перевага перед окулярами

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Контактна лінза – це складна оптична система, розташована безпосередньо на поверхні ока і відокремлена від нього шаром сльози. Показники заломлення контактної лінзи, сльози і рогівки практично однакові, тому світло, що проходить в око "не помічає” контактну лінзу. Це створює хороші умови для зору, зменшує зорове стомлення, тренує ослаблені очні м’язи і сприяє затримці прогресу короткозорості.

При високій короткозо ... Читати далі »

Подробнее

П’яний секс – задоволенню не товариш

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Існує думка, що алкоголь допомагає наводити мости в стосунках, дає можливість швидко розслабитися і зблизитися. Завдяки цьому п’яний секс став звичним і нормальним явищем для частини громадян. Адже алкоголь розпалює твій сексуальний апетит і зміцнює упевненість в собі. Можливо, істина дійсно у вині?


Експерти з MensHealth вирішили підрахувати плюси і мін ... Читати далі »

Подробнее

Математика не підходить для опису Всесвіту?

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Коли Григорія Перельмана спитали, чому він не взяв премії в мільйон доларів за доказ гіпотези Пуанкаре, він відповів: «Я знаю, як управляти Всесвітом. І скажіть – навіщо ж мені бігти за мільйоном? »

На думку вченого, математика може лише створювати ілюзію розуміння світу. Незважаючи на успішні приклади використання математики, є випадки, коли вона безсила.

... Читати далі »

Подробнее

Що таке “цифровий друк”?

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

За останні два десятиліття розвиток поліграфії отримав величезний поштовх. Особливо це стосується цифрового друку. На сьогодні не представляє проблеми зробити повнокольорову якісну копію будь-якого журналу. Та і ціна такої послуги невисока.

Друк, що проводиться за допомогою струменевих принтерів, не відрізняється відмінною якістю при друці на простому папері. Це пов’язано з тим, що чорнила рідкі і викликають її намок ... Читати далі »

Подробнее

Навіщо потрібний еколог на підприємстві?

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

У цій статті ми хочемо розповісти навіщо потрібний еколог на підприємстві або в організації(компанії).

Еколог на виробництві

Якщо організація займається виробництвом, яке має значний негатив ... Читати далі »

Подробнее

Наявність старших братів впливає на сексуальну орієнтацію чоловіка

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Учені вважають: сексуальна орієнтація визначається ще на стадії внутрішньоутробного розвитку. Так, гомосексуалізм розвивається, коли при вагітності хлопчиком організм жінки посилює імунну реакцію(імунні антитіла жіночого тіла атакують мозок плоду). З народженням кожного подальшого хлопчика активність імунної відповіді лише зростає, пише The Telegraph.

Співробітники Університету Брок зібрали дані майже 100 ... Читати далі »

Подробнее

Міжзоряний вітер змінив напрямок

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Астрофізики виявили, що частки, проникаючі в Сонячну систему з міжзоряного простору, стали приходити з іншого напряму. Зміни сталися за якихось 40 років – нікчемний за астрономічними мірками часовий проміжок.

Сонячна система рухається крізь  ... Читати далі »

Подробнее

Nanopatch – світ без голок і шприців

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

"Я уколів не боюся, якщо потрібно – то вколюся”, – ці слова з дитячої пісеньки, можливо, скоро будуть забуті. Ученими розроблений новий, сучасний і дешевий спосіб вакцинації, без використання традиційної голки і шприца.


Олександр Вуд уперше отримав патент на свій винахід голку і шприц в Едінбургу 160 років тому. Враховуючи цей факт, представлення п ... Читати далі »

Подробнее

13 самих незвичайних фобій

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Від боязні клоунів до боязні жовтого кольору – існує маса незвичайних фобій, які псують життя тисячам тих, хто ними страждає.

1. Ксантофобія – боязнь жовтого кольору
Люди, що страждають ксантофобією, можуть боятися будь-яких жовтих об’єктів, у тому числі сонця, нарцисів і жовтої фарби. У своїй найагресивнішій формі ксанто ... Читати далі »

Подробнее

ООН: біля 80% стічних вод у світі не очищаються і забруднюють водойми

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Біля 80% об’ємів світових стічних вод від підприємств і поселень потрапляють у водойми неочищеними і забруднюють довкілля, заявив заступник генерального секретаря ООН Ян Еліасон(Jan Eliasson) в ході Всесвітнього тижня води в Стокгольмі.

"Приблизно 80% стічних вод, які виробляються поселеннями або промисловими об’єктами, випускаються в довкілля неочищеними, забруднюючи океани, озера і річки. Таке забр ... Читати далі »

Подробнее

Окремі моменти відкриття бізнесу салонів краси

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0


Одним з наймодніших варіантів бізнесу у наш час є салони краси. Вони ростуть в містах як гриби, але в той же час, залишаються прибутковою і високодохідною роботою.

Для того, щоб відкрити салон краси, в першу чергу, необхідно скласти бізнес-план. В ньому треба врахува ... Читати далі »

Подробнее

Як правильно вибрати зимове взуття

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Взуття придатне для низьких температур має бути на товстій підошві з танкеткою, або на платформі. Якщо вам доведеться часто ходити при вологій погоді, то не варто брати замшеве взуття, краще також відмовитися від натурального хутра. Замша не любить вологість і швидко втратить вигляд, а хутро нічого окрім дискомфорту не принесе.

Бажаючи купити чоботи з натуральної шкіри, а не шкірзамінника пам’ятаєте п ... Читати далі »

Подробнее

Порнографія – найпоширеніша форма сексуальної освіти серед підлітків

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Порнографія – найпоширеніша форма сексуальної освіти серед підлітків. На сьогодні порно диктує моделі поведінки в стосунках. Прийняття фактів насильства і екстремальних сексуальних практик також входить в середовище молоді завдяки порно, говорить нове дослідження.

Так, до 16 років 90% підлітків і 60% дівчаток хоч би раз дивилися порно. Майже в 90% випадків це були ролики з проявами фізичної агресії(у 94 ... Читати далі »

Подробнее

Чим корисне м’ясо?

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

СВИНИНА

Містить: дуже багато вітамінів групи В, калій, фосфор, залізо, цинк, магній.
Репутація свині як брудної тварини сформувалася давно і сильно укорінилася у свідомості. Напевно, тому у деяких народів існує заборона на споживання свинини. Свиня і справді може жити, де завгодно, і їсти, що завгодно. Ще вона хворіє такими же паразитами, що і людина, відрізняючись ... Читати далі »

Подробнее

Жіноча толстовка: як вибрати і з чим носити

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Жіноча толстовка – неодмінний атрибут гардеробу. Вона буквально незамінна, особливо в прохолодні дні літа або ранньої осені. Усупереч стереотипам цей вид одягу – не прерогатива молоді, її можуть носити пані різного віку. А щоб виглядати стильно і модно в жіночій толстовці, необхідно правильно вибрати модель і визначитися, з чим її носити.

Існує поширена думка, що толстовки – це спортивні кофти. Насправді це ли ... Читати далі »

Подробнее

Вугільний порошок – дешевий спосіб виробництва водню

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Команда учених під керівництвом Ікуко Акімото(Ikuko Akimoto) знайшла недорогий спосіб виробництва водню з води. Для цього не потрібно дорогі каталізатори, а потрібний лише порошок деревного вугілля. Подробиці нової розробки опубліковані у виданні Journal of Physical Chemistry C.

Дешевий спосіб виробництва водню з води є єдиною невирішеною проблемою на шляху до так званої водневої економіки, яка забезпечує енергети ... Читати далі »

Подробнее

Порушення мозку проявляються денною сонливістю

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0


Нерідко багато хто скаржиться на те, що їх долає денна сонливість, причому, самі люди не завжди знаходять пояснення такому явищу. Хтось винить спеку, інші у всьому винять втому, перевтому, і інше. Проте, відомо, якщо людина страждає безсонням, то їй властивий такий стан. Ще зовсім нещодавно експерти висловлювали припущення, що у такий спосіб організм намагається компенсувати недолік нічного сну.
Але проведені нещодавно нові дослідження виявили, що виражені напади денної сонливості мають глибшу причину, і вона не так вже нешкідлива.

... Читати далі »

Подробнее

Європейські чоловіки різко підросли

Дата: 11.09.2013 / Комментариев: 0

Нові дані показують, що середній зріст європейських чоловіків виріс на 11 см всього за століття.
Дивно, але середній зріст європейців чоловічої статі ріс безпрецедентними темпами з середини XIX- го століття до 1980 року. Усупереч очікуванням учених, збільшення росту тривало навіть в несприятливий період, що охоплює дві світові війни і економічну кризу 1930-х років.

... Читати далі »

Подробнее