23:15
Цікаві факти про музику
Великий фізик минулого століття, основоположник загальної теорії відносності Альберт Ейнштейн займався грою на скрипці з шести років. Німецька преса писала про нього, як про «великого музиканта, незрівнянного віртуоза-скрипаля» 
Скрипка є однією з номінацій Дельфійських Ігор як окрема дисципліна. До слова, Дельфійські ігри - це змагання в окремих галузях мистецтва.

Цікавий факт - багато хто звик говорити таке словосполучення як «CD-диск», а це є тавтологією, оскільки абревіатура CD (англ. Compact Disc) вже включає в себе слово «диск». Тобто виходить - Компакт-диск-диск. Така ж ситуація з DVD-диском (англ. Digital Video Disc): якщо додавати слово диск, то виходить: Цифровий відеодиск-диск. 
Про походження компакт-диска є версії. Так, існує версія про те, що компакт-диск винайшли не Philips і Sony, як це вважається, а американський фізик Джеймс Рассел, який працював у компанії Optical Recording. Він продемонстрував свій винахід для зберігання даних ще в 1971 році. Зроблено їм це було для «особистих» цілей, щоб запобігти дряпання вінілових платівок голками звукознімачів. Подібний пристрій було «незалежно» винайдено компаніями Philips і Sony тільки через вісім років. 
Також раніше, в епоху грамплатівок, випускалися гнучкі пластинки-листівки. Такі сувеніри відправлялися поштою і містили, крім запису, рукописні привітання. 
Цікавий факт - мелодія популярної пісні «All by myself», яка з'явилася в 1975 році і найбільш відомої у виконанні Селін Діон, була повністю запозичена її автором американським музикантом Еріком Карменом з Концерту № 2 для фортепіано з оркестром Рахманінова. Виявилося, Ерік Кармен вважав, що даний твір знаходиться в суспільному надбанні, і лише після офіційного випуску своєї платівки, з'ясував, що це не так. Так що після залагодження всіх юридичних питань із спадкоємцями Рахманінова, ім'я Сергія Рахманінова тепер вказується як ім'я офіційного автора музики до пісні «All by myself». 
У 1977 році фірмою RCA Victor була випущена платівка з записами пісень Володимира Висоцького. 
Один з видів акустичних ілюзій - звук з уявною постійно підвищується або знижується висотою - називається тоном Шепарда.

Переглядів: 516 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: