12:44
Людству залишилося жити на Землі ще 1,75 млрд. років

За даними дослідження, опублікованого 18 вересня в журналі «Astrobiology», Земля ще близько 1,75 млрд. років може служити притулком для життя. Такі висновки були зроблені авторами статті на підставі вивчення зміщення так званої населеної зони Сонця.

Населена зона зірки – це область, в якій повинна перебувати планета, щоб на ній могло зародитися життя, основною умовою для цього є наявність води в рідкому вигляді як каталізатора хімічних реакцій.

Хімічні реакції, що відбуваються всередині зірки, як правило, призводять до збільшення світності і зміщення населеної зони у напрямку від світила. У березні цього року дослідники повідомили, що Земля знаходиться ближче до внутрішнього краю населеної зони Сонця, ніж вважалося раніше. Внутрішній край житлової зони Сонця відсувається від нього зі швидкістю приблизно один метр на рік, і згідно з розрахунками, Земля повинна перебувати в житловій зоні від 6,3 млрд. до 7,8 млрд. років, так що близько 70% цього часу вже пройшло.

Однак деякі дослідники піддали ці прогнози критиці. Наприклад, астробіолог Калеб Шарф з Колумбійського університету вважає, що на Землі занадто багато часу пішло на підтримання вищих форм життя, тому ресурс планети може виявитися ще меншим. Інші вчені, зокрема, Колін Гольдблат, співробітник Вікторіанського університету в Канаді, вважає, що формули, використані для розрахунку, занадто примітивні.

Переглядів: 454 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: