23:04
Професійне ставлення Google
Хотів би з Вами поділитися своєю думкою про компанію Google в Росії. Ці думки з'явилися після того, як мені до рук потрапив журнал ForbesWoman за осінь 2013 року. Ви можете здивуватися, але головна тема цього журналу: Інтерв'ю з новою главою Google в Росії, а саме Юлією Соловйової.

Така досить пафосно-стандартна стаття на тему того: «Ми краще за всіх», «Яндекс нам не конкурент», «У нас є особистий перукар і візажист в офісі», «і так, безкоштовне харчування та xbox". І, звичайно ж, якщо ти працюєш в Google, то ти осідлав веселку, схопив єдинорога за ріг і досяг стану нірвани.

А тепер детальніше:

Нам показують , що Google не конкурент Яндексу , так як Яндексом доводиться користуватися , а Googl'ом користуватися подобається. Що Гугл , в першу чергу , створений для душі , для розваги. І головним аргументом в даному випадку виступають Youtube і Google play .
З youtube'ом вони лукавлять , оскільки я не бачу явних конкурентів у даній сфері. Є, звичайно , майданчики з схожим контентом і способом подачі інформації. Але вони явно поступаються Гуглу в даній сфері.

Google play , в силу великого поширення телефонів на ОС android , також досить щільно представлений у Росії . Мені цей сервіс подобається навіть більше , ніж аналог у Apple , так як не потрібно здійснювати додаткові операції . Просто натиснув і встановив .

А тепер увага:

Головний наголос вони роблять на залучення професійного контенту , на роботу з професіоналами , які зможуть змінити Youtube від « Коті- собачок » , до професійного майданчика з якісним контентом.
Питання: «Що потрібно професіоналам у медіасфері , щоб почати взаємодіяти з гуглом ? » - Потенційні клієнти , Маркетингові рішення -> конверсія в справжніх клієнтів - > збільшення доходу .

А тепер головна проблема:

Той , хто працював з сервісом Google AdSense , прекрасно знає , що якщо його аккаунт з якоїсь небудь причини банять , то вирішити дану проблему практично неможливо. Служба підтримки в Google по своїй системі часом навіть перевершує ідіотизм служби підтримки в Ростелекомі .
Ви ж всі знаєте , що перш ніж змінити свій тариф по телефону в Ростелекомі необхідно хвилин 10 понажімать на всякі : «Якщо ви фізична особа - натисніть 1 , Якщо ви юридична особа - натисніть 2».

Я знаю багато людей , яким навіть не відповідали з техпідтримки. Ось реально . Чому , я Ваш партнер , який на місяць приносить Google близько 300-400 доларів конверсії , не можу дізнатися причину , по якій мене забанили ? Чому я не можу отримати адекватну відповідь ? Чому я повинен спілкуватися з роботом , а не з живою людиною? Та й беззаконня - часом навіть ніхто не відповідає на мою заявку ! Скільки часу пройшло , ніхто так толком і не вирішив дану проблему. Зате всі розмовляють про прагнення працювати з партнерами і надавати найвищий сервіс .

Припустимо , Дмитро Пучков «Гоблін » , при реєстрації каналу на Youtube допустив недолік. У підсумку його відео не могли бути довше 10 хвилин. Йому доводилося їх розбивати на дві частини протягом двох місяців. Так як йому не могли виправити канал без якогось часу холда . Це нормально ? Ця та робота з професіоналами , про яку так голосно говорять в Google ? Це наплювацьке ставлення до людей. І з цим необхідно боротися.

У теж час :

На сайті компанії висить вакансія « Media Solutions Consultant » в Москві , де людина зобов'язаний забезпечувати підтримку клієнтів під час формування їх рекламної кампанії , підготовку медіа- кита і іншої документації. Тобто повна підтримка клієнта до того, як він витрачає гроші в Google і абсолютно нічого після . І це вони називають « грамотна робота з професіоналами ».

Як Google пропонує просувати свій бізнес :

«Давайте уявимо, що у мене є пекарня. Якими продуктами Google я повинна користуватися , щоб найбільш ефективно просувати свій бізнес в мережі? »

- По-перше , точно AdWords. Ви можете чітко зорієнтувати свою аудиторію. Ще можна робити push -повідомлення в мобільному додатку , коли люди проходять повз вашої пекарні. Обов'язково просувайте себе за допомогою Google Maps , розташувавши пекарню на карті. Ще робіть на G+ відеоуроки , діліться рецептами , будуйте свою аудиторію. А потім транслюйте на Youtube .

Щось інноваційне ? - Ні . Щось надефективні ? - Ні . Аналогічне Яндексу ? - Так. Питань більше немає.

Додаткові канали просування Google в Росії

У статті дається чіткий опис того , що Google планує просуватися в Росії за рахунок дешевих ноутбуків за ціною (150-200 доларів). І інноваційних Google Glass . Ось виходить така кабала . Живу сам поруч з Китаєм , і навіть у мене немає можливості купити ноутбук за 150-200 доларів. Так що чекаємо чудес від Google.

підсумки :

Як показує практика , бліцкриг з поневоленням Російського медіапростору у Google не вийшов. Тому послужив Яндекс і Mail.ru зі своїми сильними медіа -проектами. Тому Google перейшов на розвиток власних сервісів і поступове відкушування пирога. Успішність такої стратегії буде залежати від активності конкурентів і переваг користувачів .

Якість своїх продуктів. З якістю своїх продуктів у Google ніколи не було великих проблем. Практично всі сервіси працювали справно . Вони заздалегідь тестувалися і перевірялися . Інноваційність рішень так само присутній в «корпорації добра» .

Маркетинг . З маркетингової складової особливих проблем немає. У будь-якому випадку перевершити Apple буде складно в силу особливостей подачі своїх розробок. Але люди люблять Google , ось навіть фільм про них нічого такий зняли , ну разок подивитися.

Ставлення до людей. А ось це їх головна проблема , яку вони , схоже , і не збираються вирішувати. Вони будуть банити людей без причини. Становитимуть угоду користувачів так , що Ви нічого не зможете зробити. Будуть повністю Вас ігнор і змушувати спілкуватися з роботом , який покликаний для того , щоб Ви просто відстали .

Так до людей ставитися не можна. Той же Logitech користується популярністю , оскільки люди знають реальні історії про те , коли компанія йшла назустріч до своїх споживачів . Той же Яндекс відповідає на кожну заявку . Може бути , вони відповідають не так швидко і повно , але ти бачиш , що це жива людина. Я вважаю , що поки Google не виправить своє ставлення до людей , то завоювати довіру у них не вийде.
Переглядів: 455 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: