23:12
Село, де живуть дівчата з найдовшими волоссям

Китай - країна, яка нами, європейцям, сприймається як щось незбагненне, а в чомусь навіть і парадоксальне. Якщо до думки про те, що російські жінки і коня на скаку зупинять, і перед палаючої хатою не здрейфують, ми вже звикли, то менталітет китайських красунь залишається для багатьох загадкою.

Представниці народності Яо,які проживають в селі Хуанло в Гуансі-Чжанском автономному районі, славляться тим, що мають надзвичайно гарні, а головне - довгі, волосся. Це й не дивно: дівчата справжні стоїки - стрижуть коси лише один раз в житті!

 

Мешканки села Хуанло свято шанують традицію, що багатство, довголіття і удачу в їхнє життя привносить не що інше, як розкішна копиця волосся. Споконвіку бачити шикарну зачіску жінки дозволялося лише її чоловікові (та й то тільки в день весілля) і дітям.

Влітку і восени, миючі волосся в річці, жінки акуратно ховали коси під блакитний рушник. Існувало навіть таке правило, що чоловік (будь то місцевий житель або іноземець), який побачив зачіску жінки, зобов'язаний був прожити в її родині три роки в якості її чоловіка. У 1987 р., на щастя, закон був скасований, і китаянки отримали можливість демонструвати свої пекучі чорні волосся.


Китаянки обрізають волосся лише раз в житті, в 16 років, з цього моменту вважається, що дівчата можуть шукати собі пару. Це своєрідний обряд ініціації, в ході якого бабуся робить головний убір з обрізаних волосся. Його подарують обранцеві дівчат в день весілля, а після він стане частиною повсякденного зачіски заміжньої жінки. Зачіска складається з трьох пучків волосся: до копиці відрослого волосся прикріплюють ті, що були обрізані, а також ті, які випадають під час розчісування (їх щодня збирають і зберігають). Чим пишніше зачіска, тим вищий соціальний статус жінки.

Зачіска може розповісти багато про жінку: якщо волосся зібране навколо голови, то вона заміжня, але дітей не має, якщо забрані в гульку, то вона не тільки дружина, а й мати, а ось зав'язана хустка - знак того, що шукає коханця.

Секрет своєї краси китаянки не приховують - зізнаються, що миють волосся шампунем на основі рисового відвару. Нещодавно Хуанло було занесено в Книгу рекордів Гіннеса як «перше у світі село довгого волосся». В середньому, довжина волосся незаміжніх дівчат становить 1,4 м, а абсолютний рекорд - 2 м!

Переглядів: 446 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: