22:43
Вчені змогли вилікувати мавп від ВІЛ

Нова вакцина проти ВІЛ повністю вилікувала інфікованих мавп. 9 з 16 мавп, заражених вірусом SIVmac239 (особливо смертельний штам СНІДу), який викликає вірус імунодефіциту мавп (ВІМ), не показали жодного прояву і слідів вірусу після вакцинації. Вчені вважають, що подальший розвиток цієї вакцини може призвести до початку перших випробувань на людях протягом найближчих двох років.

«Це останнє дослідження припускає, що певні імунні реакції, викликані новою вакциною, можуть також мати можливість повністю знищити ВІЛ-інфекцію в організмі людини», – говорять учені.

Причина, по якій організм не може очиститися від ВІЛ сам по собі, лежить у здатності вірусу викликати недостатню імунну відповідь. Це дозволяє вірусу уникати атаки з боку Т-клітин та інших ключових компонентів захисту організму. Незважаючи на всі зусилля імунної системи, вірус зберігається.

Нові добавки вакцини дозволяють усунути недостатню імунну відповідь шляхом введення цитомегаловірусу (ЦМВ). Сконструйований для боротьби з ключовими білками ВІО, цей другий вірусний агент підвищує захисні сили організму шляхом створення постійного джерела «ефекторної пам’яті» Т-клітин. Ці клітини потім відстежують і усувають інфіковані клітини по всьому організму.

«За допомогою цього методу ми змогли навчити організм мавпи краще підготувати свій захист для боротьби із захворюванням», – пояснюють учені.

Переглядів: 383 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: