Кожен місяць в світі стає на дві мови менше

Дата: 14.10.2013 / Комментариев: 0

Експерти ЮНЕСКО, займаються зникаючими мовами, підготували доповідь, в якій озвучили тенденцію зникнення малопопулярних мов і діалектів невеликих народностей.

За даними дослідників організації, близько 97 відсотків усього населення світу розмовляє на чотирьох відсотках мов. Щомісяця разом зі своїми носіями зникає дві мови, вже через сотню років, з ... Читати далі »

Подробнее

Що чекає Україну після бюджетної кризи в США

Дата: 14.10.2013 / Комментариев: 0

Все більше набирає свої оберти бюджетна криза в Америці. Існує загроза великого економічного спаду за умови, якщо конгрес до 17 жовтня 2013 року не збільшить ліміт державного боргу.

Електронні сигарети ведуть до наркотичної залежності

Дата: 14.10.2013 / Комментариев: 0

В ефірі нью – йоркського телеканалу WNBC прозвучала інформація про те, що нікотин – далеко не єдине шкідлива речовина, що може знаходитися в електронних сигаретах. Все більше людей з їх допомогою курять марихуану без жодного страху бути спійманими. За словами експертів, марихуана не виділяє свого характерного запаху, якщо її вживати, приміром, змішуючи з водою. Багато наркоманів користуються тим, що схожу властивість мають електронні сигарети. Більше того, оскільки ці пристрої не виділяють диму, в разі потреби їх завжди буває легко сховати в кишеню.

... Читати далі »

Подробнее

Перші наскальні малюнки зробили жінки

Дата: 14.10.2013 / Комментариев: 0

Велика частина найдавніших печерних розписів була створена руками жінок.

У неділю, 13 жовтня, стало відомо, що американські археологи досліджували сотні слідів рук у восьми печерах у Франції та Іспанії. Після ретельних перевірок вчені з’ясували, що 75 % від загальної кількості відбитків належать жінкам.
- Довгий час в літературі абсолютно необгрунтовано передбачалося, що авторами наскальних малюнків були чоловіки, моє дослідження довело, що це не так, – розповів один з учених археологічної групи Дін Сноу, який є співробітн ... Читати далі »

Подробнее