20:52
Американських військових одягнуть у костюм Залізної людини
Американські вчені, натхненні бронею залізної людини, працюють над бойовими костюмами нового покоління, які можуть надійти на озброєння на протязі двох-трьох років.
Тактичний костюм отримав назву "Талос”. Він буде наділяти свого власника можливістю бачити в темряві, супер-людською силою, а також здатністю відбивати кулі.

Американські спецвійська (USSOCOM) закликали вчених розробити костюм за образом і подобою броні героя коміксів, який би використовував нанотехнології. В основу такого костюма, ймовірно, буде покладена робота професора Массачусетського технологічного інституту Гарета Маккінлі, який розробляє рідку броню, здатну надійно захистити американських військових у бойових операціях по всьому світу.

Адмірал ВМС США Білл Макрейвен закликав учених створити костюм, який буде функціонувати в якості "практичного екзоскелета і захистить солдатів від осколків і куль”. Він сказав, що костюм повинен бути достатньо легким, щоб солдати могли носити його в бою, але також підходив і для спостережних місій.

Професор Маккінлі присвятив створенню рідкої броні 11 років. Його робота заснована на розуміння того, як рідини можуть ставати пружними або твердими, залежно від певного типу впливу.

Згідно із задумом, під впливом магнітного поля або електричного струму броня зможе переходити з рідкої форми у тверду за частки секунди. Вона також буде в змозі контролювати швидкість серцебиття солдата, рівень гідратації і надходження повітря, повідомляє Mail Online.

Вважається, що костюм буде обробляти дані, що надходитимуть від бортового комп’ютера, підключеного до датчиків, що допоможе солдатам в умовах бою. Деякі джерела стверджують, що для забезпечення солдатів інформацією про події на полі бою, можуть бути використані окуляри від Google.

Екзоскелети, здатні наділяти людину супер-силою і можливістю бачити в темряві, вже існують, але завдання полягає у створенні легкого костюма, що не сковує рухів. За словами Маккінлі, костюм був названий "Талос” на честь бронзового броньованого гіганта з міфів про Ясона і аргонавтів.

Переглядів: 409 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: