20:16
Фруктоза заважає схудноти

Медики повідомили, що високий рівень фруктози не такий нешкідливий, як вважалося раніше. Тому вчені рекомендують більш пильно вивчати, що написано на етикетці продукту, якщо ви перебуваєте в супермаркеті, і збираєтеся закупити продукти для сім’ї. Особливо необхідно стежити, яка кількість цукру знаходиться у продукті, і який саме цукор використовується виробником. Справа в тому, що в сучасній промисловості широко застосовується фруктоза, яка впливає на роботу мозку, викликаючі певні зміни, тому людина переїдає, і відповідно, набирає зайву вагу.

Якщо в організм постійно надходить дуже багато фруктози, то під її впливом відбувається зміна способу роботи лептину, який є гормоном насичення. Він грає важливу роль, забезпечує дотримання балансу між витратою енергії людини і прийомом їжі. Якщо мозг не сприймає сигнали даного гормону, тобто, створюється якийсь опір для гормону лептину, то відповідно виникають проблеми у сфері харчової поведінки. Це означає, що людина починає переїдати, вона не може контролювати власний апетит, у неї дуже швидко набираються зайві кілограми, від яких складно позбутися, незважаючи на навантаження і дієти.

У даному випадку, не допоможуть активні походи в спортзал і регулярні пробіжки, так як фруктози від цього в організмі не зменшується. Людина витрачає енергію, спалює калорії, але набирає їх ще більше, поглинаючи багаті фруктозою продукти. Тут головна проблема – це незбалансованість харчування.

Раніше вчені теж проводили наукові експерименти, які стосувалися лептину. Але існувало припущення, згідно з яким медики пов’язували даний стан з висококалорійною дієтою, а також з тим, що раціон складається з насичених жиром продуктів. В даний час експерти висловили думку, що виникнення небезпечного стану може бути пов’язано з тим, що люди захоплюються продуктами, які мають у своєму складі високий вміст фруктози.

Дослідники розповіли, що завдяки великій кількості глюкози виникає дезорієнтація мозку. У ході багатьох експериментів вони з’ясували, що підвищення рівня тригліцеридів, які відтворюються фруктозою, відбувається порушення доставки до мозку лептину. У зв’язку з цим мозок просто перестає сприймати даний гормон.

Переглядів: 398 | Додав: Valentyn_Kapkiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя:
Сообщение: